TomTom, Nederlander wil meer vrije tijd en minder in de file staan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/05/2008 06:33
›67,4 procent van de Nederlanders wil meer vrije tijd en minder werken
›61,6 procent wil minder in de file staan
›57,3 procent wil controle over agenda terug
~ HD Traffic geeft fijnmazige verkeersinformatie voor slimste route planning op de markt ~

Amsterdam, 19 mei 2008 - TomTom, wereldwijd toonaangevende aanbieder van draagbare navigatieoplossingen, maakt vandaag de resultaten van een Multiscope* onderzoek naar vrije tijd en fileleed bekend. Het onderzoek toont aan dat de Nederlander minder wil werken, behoefte heeft aan meer vrije tijd en minder in de file wil staan.

Werkdruk hoog, gebrek aan tijd
Slechts 5,8% van de ondervraagden heeft genoeg tijd vanwege het ontbreken van een baan en heeft alleen gebrek aan geld. 15 Procent geeft aan dat de werkgever teveel beslag legt op vrije tijd; met meer vrije tijd zou maar liefst 71,3 procent deze tijd met partner doorbrengen, terwijl slechts 7,4 procent ervoor zou kiezen om een extra baan te nemen. Een bedlegerig volkje lijkt de Nederlander niet; slechts 12,1 procent zou wat langer in bed blijven liggen.

File kan gemist worden
Hoewel de gemiddelde Nederlander (67,3 procent) minder dan tien minuten per dag in de file staat, wil 61,1 procent toch minder tijd in de file doorbrengen. Veel mensen (18,3 procent) zullen wel het ‘momentje voor zichzelf’ missen, of het hard meezingen met de muziek (19,5 procent). Het gros van de respondenten (57,3 procent) is daarentegen blij de controle over de agenda terug te hebben zodat men niet meer te laat op kantoor of op een afspraak komt. Een klein percentage (4,9 procent) zal de fileflirt met de knappe dame of heer in de auto ernaast missen.

Andere zaken waar Nederlanders minder tijd aan willen besteden zijn onder andere bezoekjes aan schoonmoeder (14,2 procent) en toiletbezoek (13,1%). Een klein percentage (11,1 procent) wil minder tijd doorbrengen op de sportschool.

Tijdwinst met TomTom
Dankzij de unieke aanpak van TomTom, waarbij verkeersdata van verschillende bronnen wordt gecombineerd, kunnen HD Traffic gebruikers gemakkelijk de slimste en snelste route naar hun bestemming plannen, zodat tijd efficiënter besteed kan worden.

Met de nieuwe HD Traffic verkeersinformatiedienst beginnen TomTom-gebruikers veel beter geinformeerd aan hun dag. Al voordat men van huis vertrekt is op het systeem een overzicht te zien van de actuele verkeerssituatie op alle primaire en secondaire wegen in Nederland. Daarnaast ontvangen bestuurders iedere drie minuten de laatste verkeersupdates en vertragingstijden op hun route. Hierdoor wordt tijd bespaard en kunnen bestuurders onderweg tijdig een alternatieve route kunnen kiezen waar mogelijk.

De HD Traffic Receiver is verkrijgbaar als losse accessoire en heeft een ingebouwde simkaart voor GPRS-verbinding die op de sigarettenaansteker van een auto kan worden aangesloten. Tevens wordt de HD Traffic Receiver meegeleverd bij het nieuwe topmodel van TomTom, de TomTom GO 930 HD T.

De HD Traffic Receiver kost 99,95 euro en wordt aangeboden inclusief een abonnement van zes maanden op de HD Traffic-dienst.

- einde -
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL