Wij hebben de AVA Innoconcepts en de gebeurtenissen na balansdatum nog eens doorgenomen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/07/2004 08:38
Wij van de redactie hebben alles nog eens de "revue" laten passeren.
Waarom konden/werden er niet de antwoorden gegeven op de vragen tijdens de AVA.
Vooral over een duidelijke strategie van I-Pac!
Onze (red.) indruk is dan ook, men weet nog niet wat eruit de verdere onderhandelingen gaat komen. Een andere reden kunnen wij niet bedenken, want dat er ontwikkelingen zijn, kon je tussen de regels wel aanvoelen.
De heer Langerak zat veel te gespannen op diens stoel tijdens de AVA. Na de vergadering kwam hij pas los. Ook de PR moet nog veel werk doen bij Innoconcepts.
In het jaarverslag blz 35 staan de gebeurtenissen na balansdatum en daar draait het om.
In mei 2004 heeft InnoSpecial Products B.V. een koopovereenkomst gesloten ter uitbreiding van haar belang in I-Pac. Er wordt een aanvullend belang van 21,84% verworven. Innoconcepts had al 65,51%.
Novem International B.V. te Rotterdam heeft een belang in Innoconcepts van 61% staat op blz 24. Novem, daar is Langerak algemeen directeur, is een investeringsmaatschaappij, en de Heer Teerling zei in de AVA, dat zij geen aandelen Innoconcepts sinds november 2003 hadden verkocht en dat zij het belang in Innoconcepts als een goede belegging zagen.
I-Pac blijkt een "schot" in de roos te zijn, dus is een groter belang dan 65,51% voor een onderhandelingspositie beter en legt meer gewicht in de schaal, als die ruime helft van het belang in het bedrijf I-Pac. Vandaar dat het belang groter moest, om de onderhandelingspositie beter te stellen.
Ook heeft Innoconcepts Holding haar belang van 10% in GumBusters North America Holdings B.V., InnoCleaning Concepts North America Inc, GumBusters North America Inc. en DeepClean North America Inc verkocht.
Waarom?
Om meer slagkracht te hebben in haar onderhandelingspositie en meer aantrekkelijk te zijn voor gegadigden. Door haar producten in de markt te zetten en te verkopen en de inkomsten van licenties binnen te halen, is Innoconcepts meer een "incasseringsbedrijf" aan het worden.
Zoals onze buurman in de AVA al stelde, "het is een goudmijn"!
Wij zien dat het belang van de Fortis S.A op 17 november 2003 onder de 5% is gekomen op 4,78% en daarom krijgen wij de indruk, dat Fortis haar belang in Innoconcepts aan het afbouwen is. Deze partij kan wel eens bij de koers van EUR 5 steeds in de markt komen, maar eens zal Fortis zijn uitverkocht.
Fortis heeft magere resultaten uit haar beleggingsportefeuille en daarom zullen zij winst pakken waar dat mogelijk is. Innoconcepts is met NLG 14,50 op de beurs gekomen en er is een splitsing van 1 op 4 geweest, dus zit er winst voor de Fortis Bank in. Ook is de Fortis de huisbankiers van Innoconcepts en dat zou belangen kunnen schaden (voorwetenschap). Fortis heeft andere belangen.
Ook is vorig jaar A.Fock (per 16/6/03) met een belang van 5,1% in Innoconcepts erbij gekomen.
Conclusie; grootaandeelhouder Novem heeft belang bij een goede prijs van/voor I-Pac, vandaag of later. De heer Langerak zat niet lekker op zijn stoel in de AVA, want zeg niet teveel andere heren achter de tafel. Dit kan onze onderhandelingspositie schaden.
En wij haden dan eigenlijk een persbericht moeten laten uitgaan.
En nu doen wij gewoon of er nog niets aan de hand is.
Er waren voor onze redactie vele vragen, maar die hoeveelheid is aardig vermindert en wij adviseren de beleggers in het fonds te blijven zitten.
Het kan best, dat het bedrijf in z'n geheel verdwijnt van de beurs en dat zal ons (red.XEA.nl) niets verbazen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL