InnoConcepts vergroot belang in I-Pac VOOR EUR 25 MILJOEN

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/06/2004 08:50
InnoConcepts betaalt EUR 25 miljoen om het belang in haar dochteronderneming I-Pac Technologies (thans 65,5%) te vergroten met minimaal 18%. Het exacte percentage zal afhangen van de uitoefening van aandeelhoudersrechten, waaronder het voorkeursrecht, door de andere aandeelhouders in I-Pac Technologies.

I-Pac Technologies houdt zich bezig met de ontwikkeling en marketing van concepten, systemen en technologieën voor de verpakkingsindustrie. Een innovatieve door I-Pac Technologies ontwikkelde productietechnologie voor kunststofverpakkingen maakt het mogelijk deze producten efficiënter te produceren.

De financiering van de koopprijs geschiedt als volgt:

EUR 12 miljoen uit eigen middelen.
EUR 3,5 miljoen via een emissie aan de verkoper van 700.000 nieuwe aandelen InnoConcepts voor een prijs van EUR 5,00 per aandeel.
Het restant door een achtergestelde renteloze lening betaalbaar in 2 termijnen, medio 2007 en medio 2008. Aflossing kan naar keuze van InnoConcepts geschieden in cash of in aandelen op basis van de dan geldende beurskoers van InnoConcepts. Bij vervroegde aflossing ontvangt InnoConcepts een korting van 9% op jaarbasis.
InnoConcepts denkt door de uitbreiding van het belang maximaal te kunnen profiteren van de technologische doorbraak die in januari 2004 door I-Pac Technologies is gemeld. Voorts past deze transactie bij de door InnoConcepts aangekondigde focus op twee kernactiviteiten; I-Pac Technologies en InnoCleaning Concepts, waarbij de strategische opties voor deze activiteiten worden onderzocht. InnoConcepts verwacht dat de uitbreiding van het belang in I-Pac Technologies reeds vanaf 2004 een positief effect zal hebben op de winst- en waardeontwikkeling.

Profiel InnoConcepts

InnoConcepts is een marketingorganisatie die mondiaal een brug slaat tussen innovaties en de markt. InnoConcepts onderscheidt zich hiermee van financiële partijen, die vaak alleen kapitaal verstrekken, en commerciële partijen, die meestal onvoldoende infrastructuur bezitten om ruimte te geven aan innovaties. De ruime ervaring in de marketing van innovatieve producten en technologieën, de financiële slagkracht alsmede het uitgebreide netwerk geven InnoConcepts een aanzienlijk voordeel bij het realiseren van succesvolle marktintroducties.

InnoConcepts heeft onder meer vestigingen in Nederland, Engeland, de Verenigde Staten en Hong Kong. Verder heeft zij wereldwijd diverse partnerships met lokale partijen. Distributie en licensering van haar producten en technologieën vindt plaats naar tientallen landen.


Redactie XEA.nl
Door deze transactie komt de werkelijke waarde van I-Pac naar buiten en laat zich becijferen op minimaal EUR 125 miljoen. Dit geeft ook aan de Innoconcepts ondegewaardeert is. Daar de plaatsing van aandelen op EUR 5 plaats vindt.
Wij van de redactie zien dan ook (de AVA van Inno is 29/6 a.s.), dat de koers richting de EUR 9 eenvoudig kan oplopen.
Een mooie aanvulling op de portefeuille tegen en nu nog aantrekkelijke koers.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL