I-Pac succes kan koers Innoconcepts verdubbelen, bij beursgang.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 07/04/2004 05:43
Het bedrijf van uitvindingen e.d. Innoconcepts heeft I-Pac als een belang van 65,5% in haar bezit en dat bezit kan weleens naar de beurs gaan. Dan zal de werkelijke waarden van dat bezit pas zichtbaar worden.
Wie of wat is I-Pac?
Op 5 december 2001 brengt InnoConcepts haar DiamondBox activiteiten onder in I-Pac Technologies NV InnoConcepts heeft besloten tot de integratie van haar multimedia verpakkingstechnologie (de DiamondBox) in I-Pac Technologies N.V. ("I-Pac") om de groei van DiamondBox verder te versnellen en de bij DiamondBox ontwikkelde technologieën breder te kunnen toepassen. Het onderbrengen van de DiamondBox in een specifieke omgeving en de hoge mate van synergie met de technologie van de overige I-Pac activiteiten, zal leiden tot een versnelde realisatie van de aanwezige potentie bij zowel DiamondBox als I-Pac.

Naast InnoConcepts neemt ook KBC Investco deel in I-Pac InnoConcepts verwerft een meerderheidsbelang in de nieuwe I-Pac groep (thans 65,5%). KBC Investco stelt EUR 7,5 miljoen ter beschikking in aandelenkapitaal en mezzanine financiering om een verdere groeiversnelling van I-Pac te faciliteren. Het belang van KBC Investco is op termijn mede afhankelijk van de toekomstige prestaties van I-Pac. I-Pac wordt thans gewaardeerd op EUR 80 miljoen, het belang van InnoConcepts daarin op EUR 52,4 miljoen.

Participatie in I-Pac is een belangrijke mijlpaal in de InnoConcepts strategie Het verkregen belang in I-Pac past volledig in de strategie van InnoConcepts om meerderheids-deel-ne-min-gen te verwerven in jonge innovatieve technologieën en ondernemingen, waarbij InnoConcepts kan kapitaliseren op haar internationale projectmanagement knowhow. Om de groei te versnellen tracht InnoConcepts de innovaties klaar te stomen voor een zelfstandig bestaan buiten de InnoConcepts organisatie. De betrokkenheid van externe investeerders in I-Pac is de eerste stap op weg naar volledige zelfstandigheid van het in 1999 gestarte DiamondBox project.

InnoConcepts' dochter I-Pac verwacht een sterke groei in de komende jaren I-Pac houdt zich bezig met de verkoop en licensering van innovatieve technologieën en producten in de verpakkingsindustrie. Door verkoop en licensering van haar gepatenteerde oplossingen aan zowel producenten als afnemers van verpakkingen heeft I-Pac een unieke positie in de verpakkingsindustrie verworven, die de onderneming in staat stelt bovengemiddelde marges te behalen. Voorts stelt de licentiestrategie I-Pac in staat om zowel haar investeringsniveau als haar risicoprofiel te beperken.

Voorbeelden van technologieën die I-Pac exploiteert, zijn een innovatieve bedrukkingtechnologie voor kunststof producten, robotsystemen voor de verwerking van verpakkingsproducten en opvouwbare recyclebare kunststof dozen.

De verpakkingsmarkt verschuift in toenemende mate naar kunststof verpakkingsproducten door milieu-, kosten- en marketingvoordelen daarvan. De huidige producten en technologieën van I-Pac spelen in op deze trend, waardoor I-Pac naar verwachting een sterke groei door zal maken.

Redactie XEA
Als Innoconcepts haar belang al of niet samen met haar "partner" naar de beurs brengt zal de werkelijke waarden vrijkomen. I-Pac maakt een zeer goede ontwikkeling door en er is veel vraag naar haar producten en verpakkingsmogelijkheden.

Het kan ook voor de belegger in Innoconcepts een leuke "meenemer" worden, het bedrijf maakt winst en keert dividend uit, dat een en/of keuze dividend is geweest in het verleden.
Wij zijn positief over het bedrijf en de huidige koers is EUR 4,63



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL