Ctac begeleidt Galeria Inno bij de transformatie naar een echt omnichannel retailbedrijf

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/03/2021 10:58
Wommelgem, 9 maart 2021 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Euronext Amsterdam: CTAC) vergezelt Galeria Inno, de toonaangevende warenhuisketen van België, bij hun digitale transformatie om het nummer één omnichannel warenhuis in België te worden.

Met 16 winkels in alle grote steden maakt Galeria Inno al bijna 125 jaar integraal deel uit van het retaillandschap in België. Het Duitse Galeria Karstadt Kaufhof is het moederbedrijf van Inno en heeft een loyaal klantenbestand dat blijft groeien.

Het warenhuis werkte samen met Ctac om de digitale basis te leggen voor de transitie naar een echte omnichannel business. Ctac bouwt momenteel aan een nieuw SAP-platform dat een breed scala aan bedrijfsprocessen voor de kernactiviteiten van Inno ondersteunt. Bovendien wordt het registratiesysteem geïntegreerd met andere systemen, waaronder Point of Sale, een loyaliteitsprogramma, en een nieuwe e-commerce-marktplaats die Inno dit voorjaar lanceert.

Ondanks de impact van de coronacrisis op de detailhandel is Inno vastbesloten om zijn transformatie, die in 2019 van start ging, voort te zetten. Dit betekent niet alleen dat er een digitale aanwezigheid gecreëerd wordt, maar ook dat alle winkels aan lokale of regionale klanteneisen moeten voldoen en dat er een nieuwe winkeluitstraling komt die klanten inspireert en aanspreekt.

Armin Devender, CEO van Galeria Inno: “Inno is de afgelopen decennia zeer succesvol geweest als warenhuis in het hogere segment, dankzij de hoge servicegraad, uitstekende klantgerichtheid en een hoogwaardig assortiment topmerken. Om toekomstbestendig te zijn, willen we uitbreiden naar het digitale domein, onze offline aanwezigheid integreren met online en onze klanten zo nog meer keuze en flexibiliteit bieden. Wij hebben hiervoor advies gezocht bij Ctac. De keuze voor Ctac hebben wij gemaakt onder meer vanwege de enorme ervaring in retail, de diepgaande kennis van SAP en aanverwante technologieën, maar vooral vanwege het vertrouwen dat we hebben in de capaciteiten van het bedrijf. Het is een complex proces en we hebben een partner nodig die gericht is op het creëren van een echte relatie, aangezien bijna alle medewerkers van Inno te maken krijgen met dit ambitieuze project. Ctac heeft zich als resultaatgerichte, betrouwbare partner bewezen. Dit zijn uiterst belangrijke factoren, omdat het tijdsbestek voor dit project erg kort is. Vorige zomer zijn we begonnen en 1 maart 2021 zijn we live gegaan.”

Vanessa Ceulemans en Frederik Depovere, Managing Directors bij Ctac Belgium: “Wij hebben onszelf samen virtueel opnieuw uitgevonden, en dankzij de inzet van iedereen om te slagen en de gekozen strategie en methodologie van SAP Activate zijn wij erin geslaagd om een oplossing te creëren die de strategie van Inno met een hoge business-acceptatie sterk ondersteunt. Wij zijn verheugd en dankbaar dat wij aan dit programma konden deelnemen. Samen met Inno kijken wij ernaar uit om in elke fase van het traject een hoogwaardige service en ondersteuning aan deze mooie klant te blijven leveren.”

Over Ctac
Als Business & Cloud Integrator helpt Ctac haar klanten hun ambities waar te maken. Door continu te innoveren creëert Ctac daarvoor de benodigde business value. Ctac biedt een breed portfolio met oplossingen van SAP en Microsoft ‘on any cloud’ en levert diensten op het gebied van IT modernisation, Connected Intelligence, Transformation & Changemanagement, Security & Trust en Business Transformation. Daarnaast heeft Ctac een aantal eigen producten waaronder de XV Retail Suite bestaande uit een omnichannel gedreven Point-of-Sale & Loyalty platform en SaaS-oplossingen voor de woningcorporatie en het commercieel vastgoed, respectievelijk Fit4Woco en Fit4RealEstate. Ctac bestaat in 2021 29 jaar en heeft in deze periode ruime ervaring en inhoudelijke kennis opgebouwd in de sectoren retail, wholesale, manufacturing en real estate. Over 2020 realiseerde Ctac een omzet van € 87,3 mln.

Ctac heeft op basis van leeftijd, kennis en ervaring een goed gebalanceerd personeelsbestand. Samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken staat hoog in het vaandel. Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC) en heeft vestigingen in ’s-Hertogenbosch en in Wommelgem (België).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL