Pas op! Huisdieren en planten in het voorjaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 06/04/2023 08:03
Het is weer lente. Dit brengt naast langere dagen en zonniger weer ook risico’s met zich mee. De fleurige planten in je huis en tuin kunnen gevaar opleveren voor je huisdier.
In het voorjaar brengen veel mensen hun huis en tuin weer op orde en voorzien ze van nieuwe bloemen en planten. Maar dit is voor de huisdierbezitter niet zonder risico, veel bloemen en planten in huis en tuin zijn in meer of mindere mate giftig voor dieren.

Bolbloemen
Bolbloemen zijn het teken van lente. In het vroege voorjaar steken zij hun kopjes boven de grond en kunnen we genieten van de kleurenpracht van sneeuwklokjes, narcissen, tulpen, hyacinten en nog veel meer. Juist deze planten zijn giftig voor dieren. In dit bericht van LICG kom je meer te weten over giftige bolbloemen.

Andere planten
De risico’s van vergiftiging door planten beperken zich niet tot bolbloemen. Ook andere planten kunnen giftig zijn. In 2018 besteedde het vakblad Divebo aandacht aan gevaarlijke en giftige planten in huis en tuin. In dit artikel kom je meer te weten over waarom giftige planten wel gevaarlijk zijn voor dieren maar niet voor ons als mens, hoe dieren verschillend kunnen reageren op giftige planten en welke stappen je moet zetten bij het vermoeden van vergiftiging. Ook vind je in dit artikel een poster met veelvoorkomende giftige tuinplanten, zodat je extra alert kunt zijn en jouw dier zo nodig kan beschermen.

Wat te doen bij vergiftiging
In het artikel van Divebo wordt al ingegaan op de stappen die gezet moeten worden na vergiftiging. Wil je hier nog meer over weten? Het LICG heeft een artikel over vergiftiging bij dieren. Dit artikel is niet beperkt tot vergiftiging door bloemen en planten en biedt specifieke informatie over verschijnselen per diersoort.

lees meer op
https://groenkennisnet.nl/nieuwsitem/pas-op-huisdieren-en-planten-in-het-voorjaar



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL