Nieuwe practoratenpagina: Circulaire Maneges & Hippische Innovaties

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/02/2023 08:59
Practoren op de groene mbo's en hun teams verrichten vernieuwend onderzoek. Alain Broft is practor Circulaire Maneges & Hippische Innovaties en heeft op Groen Kennisnet een practoratenpagina waarop de resultaten van zijn onderzoek te vinden zijn.
Wat is een practoraat?
Een practoraat is een expertiseplatform binnen een mbo-instelling waar praktijk(gericht) onderzoek wordt uitgevoerd, aldus practoraten.nl. Het doel van een practoraat is het verspreiden van kennis en innovatie, en opleiden tot innovatief vakmanschap.

Een practor werkt niet alleen. De onderzoeken worden gezamenlijk in een kenniskring opgezet en uitgevoerd. Deze kenniskring bestaat uit een team van docent-onderzoekers die verbonden zijn aan hetzelfde MBO, soms aangevuld met relaties uit de beroepspraktijk. Naast Alain Broft en IJsbrand Chardon zijn Anne Hoogenboom en Kiki Bergsma onderdeel van het team. Op Groen Kennisnet is een overzicht van de groene practoraten te vinden.

Innovaties in de duurzame voedselketen
Het Practoraat Circulaire Maneges & Hippische Innovaties is het Lentiz Practoraat voor de paardensport. Samen met paardensportlegende IJsbrand Chardon is Alain Broft Practor. Chardon is het inspirerende boegbeeld vanuit de sector, Broft geeft invulling aan de onderzoeksopdracht van het Practoraat. Broft is daarnaast manager innovatie bij EquInnoLab. en neemt zijn wetenschappers mee in de ondersteuning in het uitvoeren van het onderzoek. Lees meer over het practoraat Circulaire Maneges & Hippische Innovaties.

Practoraten op Groen Kennisnet
Het delen van actuele, praktijkgerichte kennis binnen het groene domein is waar Groen Kennisnet zich in specialiseert. Daarom bieden we alle practoraten van de groene mbo's een plek aan op Groen Kennisnet om hun kennis te delen. Op deze pagina’s presenteren de practoren zichzelf, publiceren ze informatie over de onderzoeksprogramma’s, en verschijnen de onderzoeksresultaten in de kennisbank. Ben je een practor maar heeft jouw practoraat nog geen pagina? Neem dan contact met ons op.

zie meer op
https://groenkennisnet.nl/nieuwsitem/nieuwe-practoratenpagina-circulaire-maneges-hippische-innovaties



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL