Nieuwe practoratenpagina: innovaties in de duurzame voedselketen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/12/2022 16:27
Practoren op de groene mbo's en hun teams verrichten vernieuwend onderzoek. Bertine Philipsen-Geerling is practor Innovaties in de duurzame voedselketen en heeft op Groen Kennisnet een practoratenpagina waarop de resultaten van haar onderzoek te vinden zijn.
Wat is een practoraat?
Een practoraat is een expertiseplatform binnen een mbo-instelling waar praktijk(gericht) onderzoek wordt uitgevoerd, aldus practoraten.nl. Het doel van een practoraat is het verspreiden van kennis en innovatie, en opleiden tot innovatief vakmanschap.

Een practor werkt niet alleen. De onderzoeken worden gezamenlijk in een kenniskring opgezet en uitgevoerd. Deze kenniskring bestaat uit een team van docent-onderzoekers die verbonden zijn aan hetzelfde MBO, soms aangevuld met relaties uit de beroepspraktijk. Een practoraat is dus méér dan alleen de practor. Op Groen Kennisnet is een overzicht van de groene practoraten te vinden.

Innovaties in de duurzame voedselketen
Het practoraat verhoudt zich tot de voedselketen in brede zin. De focus ligt op de volgende thema’s: innovaties in de voedingsindustrie, de regionale korte keten en hoe kunnen we de consument gezonder en duurzamer laten eten. Daarnaast wil het practoraat onderzoeken hoe de beroepen in de voedselketen zich ontwikkelen: is er behoefte aan nieuwe functies en/of profielen? Waar moeten de studenten nog beter in geschoold worden? De uitkomsten kunnen we gebruiken om keuzes te maken voor aangepaste opleidingsprofielen en opleidingsaanbod. Lees meer over het practoraat Innovaties in de duurzame voedselketen.

Practoraten op Groen Kennisnet
Het delen van actuele, praktijkgerichte kennis binnen het groene domein is waar Groen Kennisnet zich in specialiseert. Daarom bieden we alle practoraten van de groene mbo's een plek aan op Groen Kennisnet om hun kennis te delen. Op deze pagina’s presenteren de practoren zichzelf, publiceren ze informatie over de onderzoeksprogramma’s, en verschijnen de onderzoeksresultaten in de kennisbank. Ben je een practor maar heeft jouw practoraat nog geen pagina? Neem dan contact met ons op.


lees verder op
https://groenkennisnet.nl/nieuwsitem/nieuwe-practoratenpagina-innovaties-in-de-duurzame-voedselketen



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL