Oerlemansplastics, PODCAST HORTIPOINT: HOE VERPAKKEN WE ÉCHT DUURZAAM?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/01/2022 10:27
Op het keuzevlak van duurzame verpakking ontstaan veel dilemma’s. Welke verpakking is nu écht milieuvriendelijk? Welke impact heeft verpakking op een komkommer of een bos bloemen? En wat is daar dan weer het gevolg van voor het milieu? In een speciale uitgave van mediabedrijf Hortipoint over duurzaam verpakken gaan meerdere experts de feiten scheiden van de emotie middels een informatieve bijlage en interessante podcast.

Deze is onder andere beschikbaar bij lezers van ‘De Boomkwekerij’, het Vakblad Bloemisterij en de bladen ‘Bloem en Blad’ zowel als ‘Tuin en Landschap’. Wim du Mortier gaat in gesprek met experts binnen de verpakkingswereld. Het debat over het gebruik van plastic verliest aan nuance. Steeds vaker zijn er uitgesproken voor- of tegenstanders die van geen tegenargumenten meer willen horen. Maar zo simpel is het niet. In de podcast over duurzaam verpakken levert dit een mooi gesprek tussen directeur duurzaamheid Rob Verhagen en Jelmer Vierstra van Natuur & Milieu. De verduurzaming van kunststof verpakkingen en logistieke en teelthulpmiddelen gaat ondertussen gewoon verder. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!

Wie behoefte heeft aan meer inzicht en meer nuance in het debat over het gebruik van plastic in verpakkingen in de sierteelthandelsketen, wordt op zijn wenken bediend met de podcast over dit vraagstuk. Hortipoint sprak als aanvulling op de bijlage Duurzamer verpakken met meerdere deskundigen op dit vlak.

In de podcast sparren Vierstra en Verhagen met elkaar. Wie moet er volgens de milieubeweging het initiatief nemen om tot een oplossing te komen? Op welke punten verschillen de meningen van de milieubeweging met die van een fabrikant van plastic?

Beluister de hele podcast via onderstaande link:

Podcast Hortipoint Duurzaam Verpakken
ga naar https://anchor.fm/maarten-mulder/episodes/2--Is-plastic-in-verpakkingen-van-sierteeltproducten-echt-onmisbaar-e142d73/a-a630ohu

of naar
https://www.oerlemansplastics.nl/nieuwsitems/podcast-hortipoint-hoe-verpakken-we-echt-duurzaam/Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL