FrieslandCampina lost voor 54 miljoen euro ledenobligaties-vrij af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/12/2021 15:10
De executive board van Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft besloten om voor een bedrag van 54 miljoen euro ledenobligaties-vrij af te lossen. Daarmee wil de onderneming een soepele overgang naar het nieuwe ledenfinancieringssysteem van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. faciliteren dat op 1 januari 2022 van kracht wordt.

De kern van de vernieuwde ledenfinanciering betreft een koppeling van een belangrijk deel van het ledenkapitaal aan de melkleverantie van de leden. Ook is overeengekomen, dat mocht er in de toekomst onbalans ontstaan op de interne markt voor ledenobligaties-vrij de coöperatie dit oplost in eigen ledenkring door middel van een coöperatieve oplossing.

Met de nieuwe ledenfinanciering vermindert de door vergrijzing ontstane scheefgroei van ingebracht kapitaal. Ook verbetert de kwaliteit van het eigen vermogen van de onderneming door de uitgifte van de melkcertificaten. Tot en met 17 december 2021 kunnen leden aangegeven hoe zij de benodigde melkcertificaten gaan financieren. Dat kan onder meer door omzetting van ledenobligaties-vast en -vrij en van de bij de fusie in 2008 verstrekte ledencertificaten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL