Frasers Property Industrial publiceert H1 2021 resultaat

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/05/2021 16:34
•Frasers Property Industrial realiseert over H1 2021 een winst van circa EUR 355 miljoen (EBIT).

AMSTERDAM, 12 MEI 2021
Frasers Property Limited heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het eerste halfjaar eindigend op 31 maart 2021. Frasers Property Industrial en Frasers Property Australia hebben positief bijgedragen aan het totale resultaat van de Groep.

Frasers Property Industrial blijft sterke resultaten boeken

Frasers Property Industrial, de strategische business unit van Frasers Property Limited die in 2020 is opgericht en wordt geleid door Chief Executive Officer Reini Otter, ontwikkelt, bezit en beheert industrieel, logistiek en commercieel vastgoed in Australië en Europa.

Frasers Property Industrial levert ook diensten op het gebied van activa- en vastgoedbeheer aan Frasers Logistics & Commercial Trust (FLCT), een aan de SGX genoteerde REIT die door de groep wordt gesponsord en door Frasers Logistics & Commercial Asset Management Pte. Ltd. wordt beheerd.

Performance Highlights van Frasers Property Industrial per 31 Maart 2021
•In H1 FY21, heeft Frasers Property Industrial een sterk resultaat gerealiseerd met een EBIT van circa EUR 355 miljoen.
•Hogere huurbijdragen van een uitgebreide REIT-vastgoedportefeuille stuwen het positieve resultaat.
•De totale portefeuille van Frasers Property Industrial omvat 148 objecten verspreid over zes landen, met een vloeroppervlakte van 3,9 miljoen m² gewaardeerd op meer dan EUR 6 miljard.
•De vraag van kwaliteitshuurders zorgde voor Frasers Property Industrial in Australië en Europa voor een solide hoeveelheid aan ontwikkelingsprojecten:
?Ontwikkelingsstart van vijf vastgoedobjecten, waaronder twee in Australië - Kemps Creek, New South Wales met 74.000 m² en Epping, Victoria met 38.000 m² - en drie in Nederland - Breda, met 11.000 m², Ede met 15.000 m² en Roermond met 33.000 m².

?Oplevering van drie objecten, twee in Australië, waaronder Mazda en CEVA, allebei in de provincie Victoria, en een in Egelsbach, Duitsland, met een totale oppervlakte van 105.000 m².

?Desinvestering van vier objecten in Australië , twee in Yatala, Queensland, een in Tarneit, Victoria, en het vastgoedobject MQX4, New South Wales, met een totale verhuurbare ruimte van 116.000 m², te leveren aan derden na oplevering.

•Opbouw van een strategisch gelegen grondposities van 2,9 miljoen m². Sterke pijplijn met in totaal EUR 555,4 miljoen aan bruto ontwikkelingswaarde en 391.000 m² verdeeld over 13 projecten die naar verwachting in de komende twee jaar worden opgeleverd (tien objecten in Australië en drie in Europa).

•De bezettingsgraad van het portefeuille van Frasers Property Industrial in Australië is 100% en in Europa 96%. De gewogen gemiddelde huurtermijn in Australië en Europa is respectievelijk 5,4 jaar en 6,3 jaar.

•De sterke resultaten die Frasers Property Industrial in H1 2021 heeft geboekt, zijn een weerspiegeling van de consolidatie en implementatie van de strategie. Met haar uitgebreide expertise in het verwerven, inzetten en herinvesteren van kapitaal, speelt Frasers Property Industrial in op ontwikkelingsmogelijkheden en waardecreatiepotentieel.

Reini Otter, Chief Executive Officer van Frasers Property Industrial heeft er alle vertrouwen in dat de onderneming in staat is te profiteren van de sterke internationale vooruitzichten voor de industriële sector door in te zetten op een goed gepositioneerd portefeuille en een sterke ontwikkelingspijplijn.

"De COVID-19 pandemie blijft bestaande trends zoals omni-channel retailing en e-commerce versnellen, waardoor de wereldwijde industriële en logistieke sector meewind krijgt. De gezonde vraag naar verhuur wordt verder gestimuleerd door de rationalisering en herconfiguratie van toeleveringsketens om te voldoen aan de veranderende klantenbehoeften en de diversificatie van voorraadbeheer om belangrijke marktrisico's te beperken en onshoring van kritieke productie", aldus Reini Otter.

"Door het netwerk is Frasers Property Industrial ideaal gepositioneerd om op deze groei in te zetten. Dankzij het aanvullen van grondposities en het benutten van ontwikkelingsmogelijkheden in onze Australische en Europese portefeuille, hebben we een robuuste ontwikkelingspijplijn van EUR 554,4 miljoen."

"Door dit te combineren met ons internationale bereik en onze ontwikkelingsexpertise, kunnen wij de strategische locaties, ondersteuning en concurrentievoordelen op het gebied van duurzaamheid leveren die onze klanten nodig hebben om voor de toekomst voorbereid te zijn," voegt Reini Otter toe.


EINDE





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL