Themaweek Gezonde Voeding samengevat

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/01/2021 07:04
Met het verplicht thuisblijven vanwege corona en het maken goede voornemens voor 2021 is het een goed idee stil te staan bij de vraag hoe je gezond kunt blijven. Met de themaweek ‘Gezonde Voeding’ besteedden we in berichten aandacht aan de rol van gezonde voeding om gezond te blijven.

In onze themaweek hebben we verschillende onderwerpen belicht: over hoe je gezond kunt blijven in tijden van corona en hoe het immuunsysteem werkt. Maar ook wat je eetgedrag bepaalt en of extra supplementen goed voor je zijn. Ook de omgeving kan een belangrijke rol te spelen bij gezonde voedingskeuzes. Supermarkten kunnen meer doen om gezond voedsel te promoten en schoollunches zijn belangrijk voor een gezond gewicht.

Gezonder worden, hoe doe je dat?

Voeding is een moeilijke wetenschap waarin dingen veranderen. Wat is gezond? Die vraag beantwoord Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie, in een video van de Universiteit van Nederland. Verder test Tessa Louwerens NutriProfiel uit, waarbij je op basis van eetgedrag en bloedwaarden een persoonlijk voedingsadvies krijgt.

Lees meer
ga naar
https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/Themaweek-Gezonde-Voeding-samengevat.htm
Supermarkten kunnen meer doen om gezond voedsel te promoten

Supermarkten doen weinig om consumenten te verleiden tot het kopen van gezonde producten. Veel producten in de aanbieding zijn ongezond en er liggen ongezonde snacks bij de kassa.

Lees meer

Risico op ziek worden bij overgewicht groter

Overgewicht maakt je kwetsbaar voor bepaalde ziektes, zoals suikerziekte. Maar ook bij corona lijkt overgewicht een risicofactor. Je imuumsysteem heeft baat bij een gezond gewicht om effectief ziektes te kunnen bestrijden.

Lees meer

Gezond blijven in tijden van corona

Corona beïnvloedt ons dagelijks leven. Op de pagina van het Voedingscentrum staan tips om je weerstand te ondersteunen en hoe je gezond kunt blijven eten. De beweegrichtlijnen geven informatie over hoeveel je moet bewegen en welke sport goed voor je is.

Lees meer

Schoollunches en bewegen voor een gezond gewicht

Een gezonde schoollunch en bewegen onder schooltijd zorgt voor een gezonder gewicht onder basisschoolkinderen. Belangrijk is dat zowel ouders, kinderen als scholen betrokken worden bij de organisatie hiervan.

Lees meer

Let op met het nemen van extra supplementen

Vanwege het coronavirus komen mensen minder buiten. In de winter extra vitamine-D slikken is daarom een goed idee, zeker nu met corona. Maar andere supplementen hoef je niet extra te slikken.

Lees meer

Wat bepaalt je eetgedrag?

De meer dan 200 voedselkeuzes die we elke dag maken, zijn vaak via aangeleerd en of gebaseerd op ingesleten gedrag. Een gezondere omgeving, bewustwording en het maken van een plan kunnen bijdragen aan gezondere voedingskeuzes.

Lees meer
ga naar https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/Themaweek-Gezonde-Voeding-samengevat.htm



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL