FrieslandCampina concentreert operationele financiële activiteiten EMEA-regio in Boedapest

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/11/2020 16:22
FrieslandCampina heeft het voornemen om alle operationele financiële activiteiten voor de werkmaatschappijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) te concentreren in het Financial Shared Services Centre EMEA (FSSC EMEA) in Boedapest, Hongarije. Dit voorgenomen besluit past in de eerder vandaag aangekondigde plannen om de interne organisatie te versimpelen en daarmee de kosten te verlagen. Het plan is dat vanaf januari 2021 wordt gestart met de overdracht van de operationele financiële werkzaamheden in Wolvega en Amersfoort naar Boedapest. De medewerkers zijn over het voornemen geïnformeerd.

Vooral als gevolg van de directe en indirecte gevolgen van de coronapandemie zijn de marktomstandigheden in 2020 sterk verslechterd en zijn versnelde structurele verbeteringsinitiatieven noodzakelijk. FrieslandCampina heeft daarom besloten zijn operationele financiële activiteiten in de EMEA-regio te consolideren en de activiteiten uit Wolvega en Amersfoort onder te brengen bij FSSC EMEA in Boedapest. Naast grotere uniformiteit in de dienstverlening aan de interne klanten, vermindering van de complexiteit, grotere efficiëntie en toekomstige synergievoordelen op het gebied van automatisering, leidt consolidatie ook tot structureel lagere kosten.

Vanaf het eerste kwartaal van 2022 zullen alle werkmaatschappijen in de EMEA-regio voor hun operationele financiële activiteiten vanuit Boedapest worden ondersteund. De verwachting is dat deze stap gevolgen zal hebben voor 169 medewerkers in het Financial Shared Service Centre in Nederland. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. Voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. FrieslandCampina ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan binnen of buiten de onderneming.

FrieslandCampina heeft naast zijn FSSC EMEA in Boedapest ook een Financial Shared Service Centre in Kuala Lumpur dat alle operationele financiële activiteiten voor de Aziatische werkmaatschappijen uitvoert.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL