Video's en presentaties webinar natuurinclusieve landbouw beschikbaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/05/2020 16:07
Op dinsdag 19 mei organiseerde het EU-project ‘Greener Future for Young Farmers’ een webinar met korte lessen over natuurinclusieve landbouw. De video's en presentaties zijn beschikbaar op Groen Kennisnet.

Het programma van het webinar die het EU-project ‘Greener Future for Young Farmers’ op 19 mei organiseerde, is gebaseerd op de in april geplande maar geannuleerde onderwijsdagen natuurinclusieve landbouw. Na een inleiding werd tijdens het webinar aandacht besteed aan onderwerpen als bodembeheer, kruidenrijk grasland, weidevogelbeheer en insecten op het boerenland. De video's en presentaties van de webinar zijn beschikbaar via de portal Natuurinclusieve landbouw op Groen Kennisnet.

ga voor meer naar
https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/Videos-en-presentaties-webinar-natuurinclusieve-landbouw-beschikbaar.htm

Bodembeheer
Na een introductievideo van Ralph Smits van Vogelbescherming Nederland legde Anne van Doorn van Wageningen University & Research in haar bijdrage wat natuurinclusieve landbouw is. Waarom is het zo belangrijk is om hier mee aan de slag te gaan. Ook gaat ze in op de verschillende niveaus van natuurinclusieve landbouw.

Hans Hofland van Holag gaat in op bodembeheer. In zijn bijdrage vertelt hij over wat de kennis die mist als het om de bodem gaat en wat er nodig is in het onderwijs om deze belangrijke kennis en inzichten ingebed te krijgen.

Kruidenrijk grasland
Anne Jansma van Hogeschool Van Hall Larenstein gaat in vier video's uitvoerig in op kruidenrijk grasland. Kruidenrijk grasland is belangrijk voor biodiversiteit, voor koegezondheid. Hij laat zien wat resultaten zijn van meerjarig onderzoek naar kruidenrijk grasland op de gezondheid van koeien en wat resultaten zijn als je kruidenrijk grasland vergelijkt met intensief beheerd grasland. Uiteraard komen adviezen voor aanleg en beheer van kruidenrijk grasland ook aan bod.

Weidevogels
Beheermaatregelen in grasland zijn ook belangrijk voor de bescherming van weidevogels. Astrid Manhoudt van Hogeschool van Hall Larenstein gaat in twee video's in op het belang van weidevogels en welke beheermaatregelen je in het boerenland kunt uitvoeren.

Binnen natuurinclusieve landouw kun je op meer fronten werken aan verbetering van de biodiversiteit zoals aan insecten. Omdat de insectenbiodiversiteit sterk onder druk staat, maken Kars Veling en Anthonie Stip van de Vlinderstichting in hun bijdrage duidelijk hoe je de insectenstand in het boerenland kunt meten.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL