Presentatie weidevogelkennisdag beschikbaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/04/2020 18:15
Op 27 februari organiseerde het Kenniscentrum voor Weidevogels een weidevogelkennisdag. Op het programma stonden verschillende lezingen over bijvoorbeeld het aanvalsplun Grutto of een weidevogelvriendelijke stal. Presentaties van de dag zijn beschikbaar.

(Bron Dairy Campus)

Ruim 200 weidevogelliefhebbers wisten 27 februari de weg te vinden naar Joure voor de Weidevogelkennisdag 2020. Het doel van deze dag was om kennis over de weidevogel te delen. De deelnemers kregen een interessant en gevarieerd programma aangeboden waarin verschillende onderwerpen rondom optimaal weidebeheer aan bod kwamen.

Grutto aanvalsplan

De dag bestond uit plenaire lezingen en deelsessies rondom verschillende thema's en onderzoeksresultaten. Het aanbod was zeer gevarieerd. Zo vertelde Pieter Winsemius iets over het 'Grutto aanvalsplan' en Kars Veling van de Vlinderstichting zoomde in op het aantal nog aanwezige insecten in het Friesland. Ook was er aandacht voor het project Koeien & Kruiden, waarin de focus ligt op welk effect kruidenrijk grasland op de gezondheid van de koe heeft. Theun Vellinga lichtte de 'weidevogelvriedelijke stal' toe.

Daarnaast vertelde een Pieter Sjoerdsma van Staatbosbeheer iets over het lopende project waarin samenweking aan natuurherstel centraal staat. Herman Steeghs deelde zijn ervaringen met het akkervogelbeheer in de praktijk. Alle presentaties van de dag zijn beschikbaar.

Presentaties Weidevogelkennisdag 2020
ga naar
https://www.groenkennisnet.nl/nl/groenkennisnet/show/Presentatie-weidevogelkennisdag-beschikbaar.htm



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL