Market Update TKH

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/11/2019 09:30
Highlights derde kwartaal 2019
Omzet en resultaat in alle drie business-segmenten - Telecom, Building en Industrial Solutions - toegenomen ten opzichte van Q3 2018.
Goede voortgang geboekt met innovaties binnen verticale groeimarkten, leidend tot de beoogde rendementsverbetering van deze groeimarkten.
Lichte verslechtering van de marktomstandigheden in industriële eindmarkten met als gevolg enige vertraging in de uitlevering van orders voor machine vision en industriële connectivity.
Desinvesteringsactiviteiten liggen goed op schema. € 250 miljoen omzet van de beoogde € 300 tot € 350 miljoen aan desinvesteringen reeds gerealiseerd.
Verhoging van bestaande gecommitteerde kredietfaciliteit van € 350 miljoen naar € 500 miljoen, waarmee de vorig jaar afgesloten brugfinanciering van € 100 miljoen voor de financiering van acquisities is afgelost. De condities en looptijd (januari 2024) zijn ongewijzigd.
Ontwikkelingen van de business


In het derde kwartaal ontwikkelden de meeste activiteiten zich positief en in lijn met onze eerder uitgesproken verwachtingen met uitzondering van de hierboven genoemde activiteiten verbonden aan industriële eindmarkten:
Fibre Optic Networks ontwikkelde zich goed conform de outlook.
Binnen Marine & Offshore is voor de subsea-kabelactiviteiten het contract getekend en de productie gestart voor de levering van de array connectivity-systemen voor Windpark Fryslan in Nederland. Daarnaast is er een LOI voor een tweede windpark afgesloten en is sprake van een verder toegenomen offerteportefeuille, die de substantiële groeipotentie van deze activiteiten in de komende jaren onderstreept.
Binnen de verticale groeimarkt Tunnel & Infra staan voor CEDD en airfield ground lighting (AGL) diverse grote offertes uit en is het offertebestand aanzienlijk toegenomen, waarmee we goed op koers zijn om de beoogde groei te realiseren.
De ontwikkelde visiontechnologie voor nieuwe applicaties in de consumentenelektronica-industrie gerelateerd aan 5G-netwerken heeft geleid tot de eerste opdrachten en uitleveringen. Hiermee staan wij goed gepositioneerd voor de verwachte sterke toename van de vraag naar deze applicaties in het komende jaar die kan leiden tot een substantiële omzettoename in dit segment.
De verticale groeimarkt Tire Building Industry droeg bij aan de groei. De eerste UNIXX-geïntegreerde bandenbouwmachine (nieuwe tire-building platform) is afgeleverd aan een launching customer.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL