FrieslandCampina zet verder in op groeimarkt mozzarella

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/10/2019 08:19
. Overeenkomst met Royal A-ware maakt snel opschalen mogelijk.
Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft een overeenkomst gesloten met Royal A-ware voor de productie en levering van mozzarellakaas. Vanaf begin 2020 verwacht FrieslandCampina deze kwalitatief hoogwaardige mozzarellakaas te kunnen leveren aan zijn klanten.

FrieslandCampina gaat zijn ledenmelk, kennis en recepten leveren en is verantwoordelijk voor de verkoop van de mozzarellakaas. Royal A-ware zorgt voor de verwerking van de melk en de productie van mozzarellakaas in de nieuwe mozzarella-productielocatie in Heerenveen.

De bouw van de nieuwe mozzarella-productielocatie vindt zijn oorsprong in een eerder aangekondigde samenwerking tussen Royal A-ware en Fonterra. Na de strategische heroriëntatie van Fonterra is de overeenkomst voor mozzarella beëindigd en vervolgens hebben FrieslandCampina en Royal A-ware een nieuwe overeenkomst gesloten. Het bestaande partnership tussen Fonterra en Royal A-ware voor de afname van wei en room blijft ongewijzigd.

Hans Meeuwis, President FrieslandCampina Dairy Essentials: “Mozzarellakaas blijft een aantrekkelijk groeisegment. We bouwen hiermee onze internationale positie in mozzarellakaas verder uit. We verbreden het aanbod voor onze klanten en het stelt ons in staat onze productportfolio verder uit te breiden. Partnerships zijn, naast slim investeren in onze eigen productielocaties, een belangrijk onderdeel in onze strategie om meer waarde te creëren. Het eerder aangekondigde partnership met de DMK Group past hier ook in.”Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL