Snellere Griekse groei

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/10/2019 09:57
AMSTERDAM Terwijl Italië en Duitsland op een recessie afstevenen, breekt in Griekenland ook in spreekwoordelijke zin de zon door.

Dat blijkt uit de ontwerpbegroting voor 2020 die de regering Mitsotakis maandag naar het Parlement stuurde. Volgend jaar groeit het land naar verwachting met 2,8%. Dit jaar is de begrote groei 2%. En dat terwijl de rest van de eurozone juist steeds trager groeit.

De hogere groei moet behaald worden door meer buitenlandse investeerders aan te trekken en door belastingverlaging.

De hoge groeivooruitzichten zijn ook goed nieuws voor de ambitieuze afspraken die zijn gemaakt met de EU. Daarin is onder meer afgesproken dat de Grieken een primair begrotingsoverschot, dus nog voor de rentebetalingen over de staatsschuld, van 3,5% halen.

Nog meer groei betekent overigens niet dat Griekenland sneller haar schulden aflost, verwacht econoom Michiel van der Veen van Rabobank. „Die ruimte zal de regering liever gebruiken om bestaande problemen op te lossen. Zo kan op de langere termijn de groei structureel omhoog.”

Want Griekenland is de diepe crisis nog lang niet te boven. Zo ligt het bruto binnenlands product nog steeds bijna een kwart lager dan voor de crisis, en is de schuld de hoogste van de eurozone.

bron dft
reactie XEA.nl
Duit is andere TAAL!Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL