Gabon kiest Gemalto voor volledig geïntegreerd grensbewakings- en visastelsel

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 02/02/2016 07:14
Amsterdam, 02 februari 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, is door het Gabonese Department of Homeland Security DGDI* geselecteerd als end-to-end leverancier voor de levering en implementatie van een volledig geïntegreerd grensbewakings- en visastelsel. Het nieuwe programma is gericht op versterking van de nationale veiligheid, verbetering van de operationele efficiency en het bevorderen van reisgemak voor mensen die dit Centraal-Afrikaanse land bezoeken.

Het visa-beheersysteem zorgt voor versnelde en vereenvoudigde afgifte van visa, e-visa en inwonersvergunningen. Deze reeks toepassingen werd gebruikt voor het opzetten, in juli jl., van een e-Visa portal service in Gabon waarmee bezoekers via internet een visum kunnen aanvragen. Zodra de zogeheten Electronic Travel Authorization (ETA) is toegekend, ligt op de luchthaven van Libreville voor de inkomende bezoeker een visum klaar.

De oplossing van Gemalto berust op het gecentraliseerde back-office Coesys Visa and Border Management System. Dit systeem ondersteunt geautomatiseerde informatieverzoeken, in databases als die van Interpol, dat de autoriteiten waarschuwt voor potentiële risico's en bedreigingen. Daarnaast biedt de geautomatiseerde grenscontrole de reizigers een snelle, self-service paspoortcontrole op de nationale luchthaven van het land die jaarlijks rond een miljoen passagiers verwerkt.

De 'Border Intelligence'-module maakt gebruik van gegevens die aan de grens worden onderzocht. Het systeem biedt onderzoektools voor het opsporen van nieuwe risicopatronen met een sterk intuïtief 'aanklikproces'. De bijbehorende verslagapplicatie biedt waardevolle informatie voor het stimuleren van het toerisme en het prioriteren van nationale investeringen.

"Gemalto's oplossing helpt ons bij het opzetten van een veilig en aanpasbaar grensbewakingsstelsel met bewezen kwaliteiten. Dit product helpt ons ook bij het versnellen van ons grensbewakingsstelsel, het terugbrengen van wachttijden en het verbeteren van de grensovergang voor reizigers," aldus generaal Celestin Embinga, algemeen manager van DGDI, het Gabonese Department of Homeland Security. "Daarnaast konden wij profiteren van de snelheid en de toewijding van Gemalto: onze nieuwe e-visa dienst werd in 14 weken ontworpen en geïmplementeerd."

"Wij zijn er trots op dat we de autoriteiten van Gabon konden helpen met het verbeteren van de grensbeveiliging en de reizigerstevredenheid," aldus Ari Bouzbib, senior vicepresident Overheidsprogramma's van Gemalto. "Gemalto levert een unieke oplossing die zowel flexibel als snel te implementeren is. Wij combineren plaatselijke hulpbronnen en internationale expertise in nauwe samenwerking met overheidsorganen. Dit is precies wat onze groeiende klantenkring in Afrika zo in ons waardeert."

*Direction Générale de la Documentation et de I'Immigration, Ministerie van Binnenlandse zaken van Gabon




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL