SOLVAY EN AIR LIQUIDE VORMEN WERELDWIJDE JOINT VENTURE VOOR DE PRODUCTIE VAN FLUORGAS VOOR HIGH-TECHBEDRIJVEN

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/01/2012 08:44
Fluorproductie in situ voor de industrie van platte beeldschermen en van foto-elektrische dunne films in silicium, zonder uitstoot van broeikasgas en met hogere productiviteit.
Solvay en Air Liquide maken bekend dat zij een akkoord hebben gesloten voor de oprichting van een wereldomvattende joint venture voor fluorgas. Zij zal in situ modulaire productie-installaties voor fluorgas bouwen en zelf uitbaten ten behoeve van de industrie van de platte beeldschermen en de foto-elektrische dunne films in silicium. Op die manier biedt ze deze sector een efficiënt, betrouwbaar en milieuvriendelijk reinigingsproduct. Fluorgas is een reinigingsgas zonder impact op de opwarming van de planeet en biedt de klant de kans zijn productiviteit te verhogen.

Dit partnerschap gaat uit van de sterkte van elk van beide ondernemingen. Solvay kan bogen op 45 jaar ervaring in de productie van fluor op grote schaal en in de toelevering van grondstoffen. Air Liquide brengt zijn wereldwijde aanwezigheid in, zijn infrastructuur en zijn banden met de leidende producenten van elektronica aan wie het industriële gassen levert. De oprichting van de joint venture dient nog door de mededingingsautoriteiten te worden goedgekeurd.

Vincent De Cuyper, Algemeen Directeur van de sector Chemie en lid van het Uitvoerend Comité van Solvay verklaarde: "Met dit partnerschap zullen we aan de groeiende internationale vraag naar milieuvriendelijke reinigingsgassen kunnen voldoen. Dankzij de combinatie van de marktkennis en expertise van Air Liquide, marktleider in gassen voor de elektronische industrie, en Solvay's eigen baanbrekende modulaire technologie kan het partnerschap zijn klanten belangrijke economische voordelen bieden die tegelijk gunstig uitvallen voor het leefmilieu."

François Darchis, Senior Vice-President en lid van het Uitvoerend Comité van Air Liquide voegde hieraan toe: "Door deze belangrijke beslissing kan Air Liquide zijn aanbod in de snelgroeiende markt van de elektronica uitbreiden. Solvay draagt hiertoe bij met zijn gedegen fluorproductietechnologie en met zijn expertise. Door de ontwikkeling van deze alternatieve reinigingstechniek zonder broeikaseffect beklemtoont Air Liquide eens te meer dat het echt werk wil maken van de vrijwaring van het milieu. Hoogtechnologische oplossingen en leefmilieu zijn twee groei stimulerende krachten van de Air Liquide-groep."

Air Liquide is wereldleider in de productie van gassen voor de industrie, de geneeskunde en het leefmilieu. De Groep is actief in 80 landen en telt 43.600 medewerkers. In 2010 haalde hij een omzet van 13,5 miljard EUR, waarvan ruim 80% gegenereerd werd buiten Frankrijk. Air Liquide is genoteerd op de Parijse Euronext (compartiment A) en maakt deel uit van de CAC 40 en de Dow Jones Euro Stoxx 50 index.

SOLVAY is een internationale chemiegroep geëngageerd in duurzame ontwikkeling met een grote aandacht voor innovatie en operationele uitmuntendheid. Zijn recente acquisitie van het fijnchemiebedrijf Rhodia creëerde een veel grotere wereldspeler die meer dan 90% van zijn verkopen haalt op markten waar hij tot de wereldtop 3 behoort. Solvay levert een breed gamma producten die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit en de prestaties van zijn klanten in markten zoals consumptieproducten, bouw, voertuigen, energie, water en milieu en elektronica. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 30.000 werknemers in 55 landen en haalde in 2010 een omzet van 12 miljard EUR (pro forma). Solvay nv staat genoteerd op NYSE Euronext (SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR).




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL