Lancering MVO Nederland Academie: duurzaam duwtje in de rug van professionals

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/01/2012 07:18
Het aantal bedrijven dat maatschappelijk verantwoord onderneemt (MVO) neemt fors toe. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde trendonderzoek van MVO Nederland. Daarmee stijgt ook het aantal professionals en bedrijven dat zich wil ontwikkelen op het gebied van MVO en inspiratie zoekt. Om aan die behoefte te voldoen, lanceert MVO Nederland vandaag de MVO Nederland Academie. De Academie kenmerkt zich door een breed scala aan MVO-opleidingen en –trainingen, haar verbondenheid met onafhankelijke experts van kennis- en netwerkorganisatie MVO Nederland en samenwerkingspartners zoals hogescholen en beroepsverenigingen. Hoogleraar en duurzame prominent Klaas van Egmond opende de MVO Nederland Academie met de eerste Duurzame 100 masterclass tijdens het Nieuwjaarsevent van MVO Nederland. De aanwezigen maakten kennis met het aanbod van de nieuwe Academie in een speciaal daartoe ingerichte proeftuin. Partners van MVO Nederland krijgen tien procent korting bij inschrijving voor een training of opleiding van de MVO Nederland Academie.

Samenvatting
• Toename aantal MVO-bedrijven
• Steeds meer professionals en bedrijven willen zich ontwikkelen op het gebied van MVO en zoeken inspiratie
• MVO Nederland introduceert de MVO Nederland Academie
• Klaas van Egmond opent MVO Nederland Academie met ‘Duurzame 100 masterclass’
• Breed aanbod MVO-opleidingen en –trainingen
• Partners van MVO Nederland krijgen tien procent korting bij inschrijving
• Inspiratie en handvatten voor in de praktijk
• 7 inhoudelijke speerpunten: implementatie van MVO, draagvlak creëren, communicatie over MVO, ketenverantwoordelijkheid, duurzaam leveren aan overheden, MVO-standaarden en maatschappelijk betrokken ondernemen
• Samenwerkingspartners: hogescholen, branche- en beroepsverenigingen, de Open Universiteit, Duurzame Vacaturebank, de Baak, NEVI en diverse MVO-experts

Ondersteuning bij implementatie
Uit een peiling van MVO Nederland blijkt dat ruim de helft van de partners van MVO Nederland behoefte heeft aan ondersteuning bij de implementatie van MVO, onder andere in de vorm van trainingen en opleidingen. Vooral rondom thema’s als communicatie over MVO, draagvlak creëren, ketenverantwoordelijkheid, duurzaam leveren aan overheden, MVO-standaarden, duurzaam leiderschap en maatschappelijk betrokken ondernemen.

Breed aanbod
De MVO Nederland Academie speelt in op deze behoefte door deze thema’s – en meer – te behandelen tijdens basistrainingen en workshops, maar ook in de vorm van bedrijfsbezoeken, masterclasses en duurzame documentaires. Het aanbod van de nieuwe Academie richt zich op een brede doelgroep: van ZZP-ers tot medewerkers van grote bedrijven en van professionals die aan de wieg staan van hun MVO-carrière tot ondernemers die vergevorderd zijn op het gebied van MVO. Om de verschillende doelgroepen vanuit een brede basis toch zo gericht mogelijk te kunnen bedienen, werkt de MVO Nederland Academie samen met partijen als hogescholen, branche- en beroepsverenigingen, de Open Universiteit, de Baak, de Duurzame Vacaturebank, NEVI en diverse MVO-experts.

[Quotes]

Willem Lageweg, directeur MVO Nederland
“Leren leidt tot innoveren, een belangrijke voorwaarde voor succesvol ondernemerschap. Met de MVO Nederland Academie bieden wij professionals en bedrijven concrete ondersteuning en een duwtje in de rug.”

“De belangstelling van bedrijven voor MVO blijft toenemen. Vooral omdat steeds meer klanten vragen naar MVO. Maar ook vanuit een intrinsieke motivatie en om kosten te besparen. Ook zijn bedrijven meer gevoelig voor ketenvraagstukken en imagoschade. De MVO Nederland Academie signaleert deze ontwikkelingen en biedt ondersteuning met haar MVO-opleidingen en –trainingen.”

“MVO Nederland faciliteert haar achterban met kennis en inspiratie over de volle breedte van het onderwerp maatschappelijk verantwoord ondernemen. De vraag van bedrijven verschuift al enige tijd van ‘wat kan ik doen?’ naar ‘hoe kan ik het doen?’. Hoe kan MVO Nederland hen beter helpen dan door haar kennis en ervaring te delen in de vorm van MVO-opleidingen en –trainingen?”

Lars Moratis, hoofd MVO Nederland Academie
“MVO wordt steeds meer vanzelfsprekend en bedrijven redden het niet meer met een enkele MVO-verantwoordelijke of alleen een bevlogen directie. MVO-kennis moet breder in de organisatie worden verspreid, juist ook om MVO duurzaam te verankeren. De MVO Nederland Academie helpt daarbij, en versnelt zo de voortgang van MVO.”

“Duurzame ontwikkeling krijgt met de MVO Nederland Academie een extra betekenis. Namelijk die van duurzame ontwikkeling van professionals en bedrijven. Zodat zij toegerust zijn om een duurzame toekomst te kunnen realiseren. Dat vraagt om inspiratie, innovatie en impact.”


[Achtergrondinformatie]

Over MVO Nederland

MVO Nederland is de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor bedrijven met MVO-ambitie. Haar streven: MVO een vanzelfsprekende zaak maken voor alle ondernemers in Nederland. Sinds de oprichting in 2004 is MVO Nederland uitgegroeid tot hét startpunt voor alle ondernemers die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen en daarover van gedachten willen wisselen met gelijkgestemden, brancheorganisaties, de overheid en/of NGO’s. Het partnernetwerk van MVO Nederland telt inmiddels ruim 1.800 bedrijven en organisaties. Elke maand komen daar ongeveer 50 partners bij. Deze ondernemingen komen uit alle sectoren en variëren van eenpersoonsbedrijven tot multinationals. MVO Nederland faciliteert haar achterban met kennis en inspiratie over de volle breedte van het onderwerp maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2012 besteedt MVO Nederland in het bijzonder aandacht aan transparantie, ketenverantwoordelijkheid, duurzaam inkopen en de P van People. Ook aan arbeidsparticipatie van mensen met een flinke afstand tot de arbeidsmarkt wordt door MVO Nederland in 2012 extra aandacht besteed. Kijk voor meer informatie op www.mvonederland.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL