Rabobank en Atos Origin verlengen contract op het gebied van online transacties

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/05/2011 10:16
- Platform Atos Worldline fundament voor snelle en veilige verwerking financiële transacties
Amsterdam, 12 mei 2011 - Rabobank Nederland en Atos Origin - internationaal IT-dienstverlener en marktleider in Hi-Tech Transactie Services - hebben hun partnership verlengd op het gebied van MiniTix microtransacties en de verwerking van betalingen via iDEAL. Deze vijfjarige overeenkomst stelt Rabobank in staat online betalingen via zowel MiniTix als iDEAL snel en veilig te laten verlopen via het geavanceerde platform van Atos Worldline. Beide partijen intensiveren de samenwerking daarbij om deze dienstverlening stevig in de Europese markt te positioneren.

Door deze overeenkomst brengt Rabobank de verwerking van alle MiniTix-transacties - evenals de ontwikkeling van diensten op het terrein van microtransacties - onder bij één leverancier- Atos Origin. MiniTix is een innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossing voor microbetalingen. Rabobank en Atos Origin delen de visie dat MiniTix binnen, maar ook buiten Nederland veel potentieel heeft. Dankzij de ondersteuning van verschillende kanalen, van mobiele apparatuur en internet tot check-out terminals in winkels, is MiniTix een moderne betalingsoplossing voor online aankopen en financiële transacties.

Innovatieve oplossing voor microbetalingen

Atos Origin richt zich daarnaast op de ontwikkeling van eigen micropayment-oplossingen gebaseerd op MiniTix. “We bevinden ons in een uitstekende positie om op MiniTix-technologie gebaseerde oplossingen in de markt te zetten als antwoord op de grote behoefte aan kosteneffectieve en efficiënte betalingsoplossingen. Door onze sterke aanwezigheid in verschillende Europese markten weten we uit ervaring dat MiniTix online betalingen in uiteenlopende situaties veel beter faciliteert dan andere kostbare en inefficiënte oplossingen”, aldus Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland.

“Atos Origin is de aangewezen partner voor de implementatie en het beheer van het platform dat zowel online microbetalingen via MiniTix als transacties via iDEAL faciliteert. Hiermee beschikt Rabobank over een standaard die kan worden aangepast voor gebruik in heel Europa en die een implementatie op basis van SEPA garandeert. Deze nieuwe overeenkomst stelt ons bovendien in staat onze gemeenschappelijke positie in de Europese markt te versterken”, aldus Erik Kwakkel, hoofd productmanagement Giraal - Euro Payments & Trade van Rabobank Nederland.

Groeiversnelling iDEAL
Met de ambitie de markt een veilige en efficiënte betalingsoplossing voor online transacties te bieden, was Rabobank in 2005 één van de Nederlandse banken die de betalingstandaard iDEAL introduceerden. Sinds de lancering is iDEAL snel uitgegroeid tot één van de meest succesvolle betalingsoplossingen in Europa. Atos Origin staat Rabobank vanaf de introductie van iDEAL terzijde met dienstverlening voor de verwerking van elektronische financiële transacties. Hiermee bewijst zij dat ze in staat is te anticiperen op de groeiversnelling van iDEAL. Tussen 2009 en 2010 bedroeg het groeipercentage van online transacties via iDEAL nog altijd 52 procent. In Nederland zijn vorig jaar via iDEAL bijna 69 miljoen elektronische transacties verricht.

Het platform van Atos Worldline is zeer flexibel en kan de capaciteit verhogen of verlagen, afhankelijk van de vraag. Bovendien zijn upgrades uitgevoerd zodat het systeem volledig uptodate is en voldoet aan de eisen van SEPA - Single Euro Payments Area - voor 2012.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL