VDL Groep boekt hoogste kwartaalomzet ooit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/05/2011 19:26
EINDHOVEN (AFN) - De VDL Groep, producent van onder meer autobussen, heeft het eerste kwartaal de hoogste omzet ooit behaald. Ook voor de rest van dit jaar zijn de vooruitzichten goed te noemen, meldt topman Wim van der Leegte in het personeelsorgaan.

De omzet van het bedrijf uit Eindhoven steeg in de eerste drie maanden met 33 procent tot 436 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dit 327 miljoen euro. Het resultaat is nog niet precies bekend, maar komt volgens de topman uit tussen de 30 en 35 miljoen euro voor belasting. Ook dit is fors hoger dan de winst in het eerste kwartaal van 2010 (13,1 miljoen euro).

De divisie toeleveringen groeit nog steeds het hardst. De omzet steeg hier met 63 procent tot 248 miljoen euro. Hiermee beslaat deze divisie 57 procent van de totale omzet van de VDL Groep. Vooral de sector mechatronische systemen en modulebouw zit sterk in de lift, aldus Van der Leegte.

Voor de busdivisie was het ,,een zwaar eerste kwartaal''. De omzet liep met 10 procent terug naar 97 miljoen euro. Van der Leegte: ,,Gelukkig trekt de orderportefeuille iets aan: van 237 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2010 naar 243 miljoen euro in 2011.'' Vooral een grote order voor 311 chassis voor openbaarvervoerbussen voor Arriva in Engeland en de order voor 25 dubbeldeks intercitybussen voor Nobina in Zweden hebben hieraan bijgedragen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL