Mobistar Groep optimaliseert zijn financieringsstructuur

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/12/2010 18:55
Brussel, 22 december 2010 - Mobistar heeft beslist om de schuld van 30 miljoen euro aan zijn Luxemburgs filiaal Orange S.A. voorwaardelijk kwijt te schelden. Mobistar heeft eveneens bepaalde voorzieningen teruggenomen op de investeringsaftrek van milieuvriendelijke investeringen. Beide beslissingen resulteren in een vermindering van de belastingskost en verbeteren het geconsolideerd nettoresultaat van 2010 met 14 miljoen euro. De meest recente vooruitzichten van het geconsolideerd nettoresultaat houden geen rekening met deze positieve impact. Tenslotte heeft de raad van bestuur van Mobistar de herfinanciering van de lange termijn kredietfaciliteit voor een bedrag van 450 miljoen euro goedgekeurd.

Teneinde de balansstructuur van zijn filiaal Orange S.A. in Luxemburg te optimaliseren heeft Mobistar beslist om hun schuld van 30 miljoen euro voorwaardelijk kwijt te schelden. Deze beslissing volgt op een gunstig advies van de dienst Voorafgaande Beslissingen in fiscale zaken. Deze kwijtschelding leidt tot een uitzonderlijke afboeking bij Mobistar S.A. en een uitzonderlijk resultaat bij Orange S.A. (Luxemburg). Door deze herschikking verstevigt het Luxemburgs filiaal Orange S.A. zijn balansstructuur en kan het zijn groeistrategie verder uitvoeren.

Mobistar neemt eveneens bepaalde voorzieningen terug op de investeringsaftrek van milieuvriendelijke investeringen als gevolg van het behalen van de nodige fiscale attesten met betrekking tot de boekjaren 2007, 2008 en 2009.

Beide elementen verhogen de geconsolideerde nettowinst met 14 miljoen euro voor het boekjaar 2010 door de verlaging van de geconsolideerde belastingskost. Deze positieve impact maakte geen deel uit van het vooropgestelde geconsolideerd nettoresultaat (tussen 225 en 245 miljoen euro)
zoals aangekondigd bij de halfjaarresultaten in juli 2010.

De raad van bestuur van Mobistar heeft eveneens de herfinanciering van één van zijn kredietfaciliteiten, met vervaldag op 31/12/2010, goedgekeurd.

De nieuwe kredietfaciliteit met vervaldatum op 31/12/2015 bedraagt 450 miljoen euro met een rente van EURIBOR + 65 Bps. De overeenkomst verstevigt de lange termijn financiering van de groeiactiviteiten van Mobistar.

Mobistar (EURONEXT BRUSSEL: MOBB), één van de belangrijkste acteurs op de Belgische en Luxemburgse telecommunicatiemarkt, is actief in mobiele en vaste telefonie, in adsl en in andere markten met een groot groeipotentieel. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve producten en diensten voor de residentiële en voor de professionele markt. Mobistar is genoteerd op de Beurs van Brussel en behoort tot de France Télécom-groep.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL