Homburg Capital niet eens met boetebesluit AFM

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/12/2010 15:29
Enschede, maandag 20 december 2010
Homburg Capital B.V. (Homburg Capital) kondigt hierbij aan dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft besloten aan Homburg Capital een bestuurlijke boete van € 192.000,- op te leggen. De boete wordt opgelegd omdat Homburg Capital volgens de AFM in het verleden heeft geadviseerd over financiële instrumenten zonder hiervoor te beschikken over de juiste vergunning. De hoogte van de boete volgt uit het standaardtarief voor de vermeende overtreding in combinatie met de draagkracht van Homburg Capital.

De discussie met de AFM spitst zich met name toe op het onderscheid tussen het geven van beleggingsadvies en de "execution only" dienstverlening, waarvoor Homburg Capital wel een vergunning heeft. In de praktijk is deze grens niet altijd even duidelijk voor marktpartijen en de AFM zelf. Dit heeft de AFM in de gesprekken met Homburg Capital ook erkend.

Bovendien vindt Homburg Capital de door de AFM geconstateerde overtreding, voor zover die stand houdt, minimaal en staat de hiervoor opgelegde boete in geen verhouding tot de ernst van de vermeende overtreding. Homburg Capital zal dan ook bezwaar aantekenen tegen dit besluit bij de AFM en daarna zo nodig beroep instellen bij de rechtbank Rotterdam.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL