BOEHRINGER INGELHEIM SELECTEERT NANOBODY-ONTWIKKELINGSKANDIDAAT

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/12/2010 18:11
GENT, België, 8 december 2010 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX] kondigde vandaag aan dat Boehringer Ingelheim een Nanobody-ontwikkelingskandidaat heeft geselecteerd. Dit is de eerste ontwikkelingskandidaat die voortvloeit uit de strategische alliantie die de bedrijven afsloten in 2007. Dit zal gepaard gaan met een mijlpaalbetaling van €5 miljoen aan Ablynx.

Ablynx en Boehringer Ingelheim sloten in september 2007 een samenwerkingsovereenkomst af voor de ontdekking, de ontwikkeling en de commercialisatie van geneesmiddelen, gebaseerd op Nanobodies, voor verschillende therapeutische gebieden waaronder bijvoorbeeld immunologie, oncologie en ademhalingsziekten. De overeenkomst zal mogelijke mijlpaalbetalingen aan Ablynx kunnen genereren die kunnen oplopen tot €125 miljoen per ontwikkelde Nanobody, alsook royalty's waarvan het bedrag niet is bekendgemaakt. Boehringer Ingelheim is als enige verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en commercialisering van producten die voortkomen uit deze samenwerking. Ablynx behoudt bepaalde co-promotierechten in Europa.

"We zijn verheugd dat dit meest gevorderde programma verder in ontwikkeling wordt gebracht in net iets meer dan drie jaar sinds we de samenwerking met Boehringer Ingelheim zijn aangegaan," zei Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx. Hij voegde eraan toe: "We zijn bijzonder tevreden gezien deze Nanobody-ontwikkelingskandidaat een veelbelovende, nieuwe en innovatieve benadering biedt voor een potentiële uitbreiding van behandelingsmogelijkheden voor kankerpatiënten."

Over Ablynx [Euronext Brussels: ABLX] - http://www.ablynx.c



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL