Delhaize Groep lanceert nieuw overnamebod voor aandelen van haar Griekse dochteronderneming Alfa Beta Vassilopoulos

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/03/2010 08:57
BRUSSEL, België - 12 maart 2010 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB - NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat ze via haar 100% Nederlandse dochteronderneming Delhaize "The Lion" Nederland B.V. (Delned) een vrijwillig openbaar overnamebod lanceert van EUR 35.73 voor de verwerving van alle gewone geregistreerde aandelen van Delhaize Groep's Griekse dochteronderneming "Alfa Beta" Vassilopoulos S.A. (Alfa Beta), die nog niet door één van de ondernemingen van Delhaize Groep worden aangehouden.

Delhaize Groep bezit via Delned momenteel meer dan 90% van de aandelen aangehouden in Alfa Beta. De voorgestelde aanbodprijs bedraagt EUR 35.73 en komt overeen met de volume gewogen gemiddelde slotkoers (VWAP) van de laatste 6 maanden van het Alfa Beta aandeel en vertegenwoordigt een premie van EUR 1,37 boven de vorige aanbodprijs van EUR 34, aangeboden in 2009.

Na het einde van de betrokken periode, zal Delhaize Groep via haar dochteronderneming Delned het uitkooprecht uitoefenen op alle aandelen die niet verkocht werden tijdens de periode van het overnamebod (squeeze-out right). Bij het bereiken van 95% van de stemrechten van Alfa Beta is Delned van plan om over te gaan tot de stopzetting van de notering van de aandelen van Alfa Beta op de beurs van Athene. Vanaf de bekendmaking van dit overnamebod tot het einde van de acceptatieperiode, is Delned van plan om aandelen aan te kopen op de markt of OTC (Over The Counter) aan EUR 35,73 per aandeel.

Dit vrijwillig overnamebod volgt op een ander vrijwillig overnamebod gelanceerd op 18 mei 2009 voor de verwerving van alle gewone geregistreerde aandelen van Alfa Beta. Op het einde van de acceptatieperiode op 9 juli 2009 bezat Delned 89,56% van Alfa Beta. Op 9 februari 2010 bereikte Delned de drempel van 90% van de aandelen van Alfa Beta.

Delned heeft een prospectus ter goedkeuring voorgelegd aan de Hellenic Capital Market Commission (CMC). Na een periode van beoordeling en goedkeuring door de CMC, zal de prospectus gepubliceerd worden en zal de acceptatieperiode van het overnamebod van start gaan. Tijdens deze periode kunnen de aandeelhouders hun aandelen verkopen.

Gelieve de website van de Athens Exchange (www.athex.gr) te raadplegen voor de officiële mededeling in verband met dit overnamebod.

Alfa Beta is een Griekse voedingsdistributeur opgericht in 1969. Op het einde van 2009 bestond het verkoopnetwerk van Alfa Beta uit 216 winkels (waarvan 165 zelfuitgebate, 39 geaffilieerde, 10 cash-and-carry winkels en 2 low-cost supermarkten). In 2009 bedroegen de geconsolideerde opbrengsten van Alfa Beta EUR 1,47 miljard en de netto geconsolideerde winst ongeveer EUR 32,6 miljoen. Eind 2009 stelde Alfa Beta 9 586 mensen tewerk. Alfa Beta is genoteerd op de beurs van Athene (BASIK) sinds 1990.

Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in zes landen op drie continenten. Op het einde van 2009 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2 732 winkels. In 2009 boekte Delhaize Groep EUR 19,9 miljard aan opbrengsten en EUR 514 miljoen aan nettowinst (deel van de Groep). Eind 2009 stelde Delhaize Groep ongeveer 138 000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL