UCB lanceert een aanbod van maximaal EUR 350 miljoen converteerbare obligaties die vervallen in 2015 en verhoogd het ..

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/09/2009 08:03
Dit persbericht maakt gereglementeerde informatie uit zoals gedefinieerd in het Belgische Koninklijke Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt

Brussel, België, 30 september 2009 - 07:45 (CEST) - gereguleerde informatie - UCB NV ("UCB" of de "Vennootschap") kondigt vandaag aan dat zij een aanbod (het "Aanbod") heeft gelanceerd van maximaal EUR 350 miljoen niet-gewaarborgde en niet-achtergestelde converteerbare obligaties die vervallen in 2015 (de "Obligaties").

De effecten worden geplaatst bij institutionele investeerders middels een versnelde bookbuilding procedure ("accelerated bookbuilding"), uitgevoerd door Barclays Capital, BNP Paribas Fortis en KBC Financial Products, die optreden als Joint Bookrunners.

De Obligaties worden uitgegeven en terugbetaald tegen 100 procent van hun hoofdsom en zullen naar verwachting een coupon tussen 4.50 procent en 5.25 procent per jaar hebben, halfjaarlijks betaalbaar na afloop van de termijn, en vervallen, behalve in het geval van eerdere conversie, terugkoop of terugbetaling, het 6e jaar na hun uitgifte, dus in 2015. De initiële conversieprijs zal naar verwachting worden bepaald op een premie tussen 30 procent en 35 procent boven de referentieprijs voor het aandeel, gelijk aan het gewogen gemiddelde van de prijs ("VWAP") van de gewone aandelen van de Vennootschap op Euronext Brussel vanaf de lancering van het Aanbod tot het ogenblik dat de definitieve voorwaarden worden vastgelegd. De definitieve voorwaarden van de Obligaties worden aangekondigd in een afzonderlijk persbericht, dat later vandaag wordt verwacht.

UCB heeft aan de Joint Bookrunners een over-allotment optie toegekend van maximaal EUR 50 miljoen die, indien ze volledig wordt uitgeoefend, de totale omvang van het Aanbod zal verhogen tot EUR 400 miljoen. Die optie kan te allen tijde, geheel of gedeeltelijk, worden uitgeoefend tot (en met inbegrip van) 22 oktober, 2009.

UCB wendt de netto opbrengsten van de uitgifte van de Obligaties aan voor algemene vennootschapsdoeleinden. De uitgifte maakt deel uit van het beleid van de Raad van Bestuur om de financieringsbronnen te diversifiëren.

De Vennootschap aanvaardt zekere beperkingen op haar vermogen om gewone aandelen, converteerbare obligaties of gerelateerde effecten uit te geven of om erover te beschikken gedurende een periode die vandaag begint en eindigt 90 dagen na het sluiten van het Aanbod, onverminderd sommige uitzonderingen.

Obligatiehouders hebben het recht om, naar keuze van de vennootschap, de Obligaties te converteren in nieuwe en/of bestaande gewone aandelen van de Vennootschap en/of om bij conversie een bedrag in geld te ontvangen, gebaseerd op het gewogen gemiddelde van de prijs ("VWAP") van de gewone aandelen van UCB gedurende 10 verhandelingsdagen volgend op de conversie. De conversie van de Obligaties in nieuwe of bestaande aandelen is onderworpen aan de voorwaarde van goedkeuring door de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de Vennootschap van de voorwaardelijke verhoging van haar maatschappelijk kapitaal door uitgifte van gewone aandelen met een bedrag en voor een duur voldoende voor de conversie van de Obligaties in nieuwe gewone aandelen van de Vennootschap en aan de voorwaarde van machtiging van de Vennootschap tot aankoop van en beschikking over haar eigen aandelen. De Vennootschap is voornemens een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen om de uitgifte van nieuwe gewone aandelen bij conversie en de aankoop van en de beschikking over haar eigen aandelen toe te staan.

Financière de Tubize SA, die 36,20 procent van de gewone aandelen van de Vennootschap aanhoudt, heeft haar steun aan de transactie betuigd en de Vennootschap ervan op de hoogte gebracht dat zij voornemens is de voorgestelde besluiten goed te keuren op de komende buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders.

Behoudens onvoorziene omstandigheden wordt er een aanvraag ingediend bij de Beurs van Luxemburg om de Obligaties te noteren op de officiële lijst van de Beurs van Luxemburg en om de Obligaties toe te laten tot verhandeling op de Euro MTF Markt van de Beurs van Luxemburg.

UCB kondigt de verhoging aan van het aanbod van converteerbare obligaties tot EUR 450 miljoen

Dit persbericht maakt gereglementeerde informatie uit zoals gedefinieerd in het Belgische Koninklijke Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt

Brussel, België, 30 september - 11:00 (CEST) - gereguleerde informatie - UCB NV ("UCB" of de "Vennootschap") heeft vandaag een aanbod (het "Aanbod") gelanceerd van niet-gewaarborgde en niet-achtergestelde obligaties, converteerbaar in gewone aandelen van de Vennootschap die vervallen in 2015 (de "Obligaties").

Ten gevolge van een hoge vraag naar UCB's converteerbare Obligaties, heeft de Vennootschap beslist om het initieel bedrag van het Aanbod te verhogen van maximaal EUR 350 miljoen tot maximaal EUR 450 miljoen. Dat bedrag kan worden verhoogd tot een totaal bedrag van EUR 500 miljoen in het geval dat Barclays Capital, BNP Paribas Fortis en KBC Financial Products handelend als Joint Bookrunners de over-allotment optie die hen werd toegekend ten laatste op 22 Oktober 2009 volledig uitoefenen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL