KBC gaat bepaalde uitstaande hybride Tier 1-effecten terugkopen via overnamebod in contanten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/09/2009 09:07
KBC Bank heeft vandaag in bepaalde Europese landen en, met betrekking tot één effect, in de Verenigde Staten van Amerika een bod gelanceerd om vier series van uitstaande hybride Tier1-effecten terug te kopen met een totale nominale waarde van circa 1,6 miljard euro. De effecten zullen worden gekocht tegen 70% van hun nominale waarde.
In de huidige marktomstandigheden biedt KBC Bank de obligatiehouders zo een gunstige manier om uit te stappen door een premie te betalen die hoger is dan de marktprijs. Tegelijk genereert KBC Bank een meerwaarde als ze de effecten terugkoopt tegen een prijs die lager is dan de nominale waarde ervan. Bovendien verhoogt ze daarmee de kwaliteit van haar kernkapitaalpositie. Als alle uitstaande effecten zouden worden teruggekocht, zou de meerwaarde na belastingen ongeveer 0,2 miljard euro bedragen en de invloed op de Tier 1-kernkapitaalratio zou circa +0,25% zijn.
In het verleden heeft KBC verschillende hybride effecten uitgegeven die werden beschouwd als reglementair Tier 1-kapitaal. Die effecten zijn "hybride" effecten die zowel kenmerken van obligaties als aandelen bevatten. Algemeen gesproken keren zij een couponrente uit maar ze hebben geen eindvervaldag en zijn achtergesteld bij andere obligaties in geval van faillissement.
KBC herhaalt ook zijn eerder standpunt om tot het einde van het jaar de callopties op de hybride Tier 1-effecten niet uit te oefenen.
Het overnamebod betreft de volgende effecten en wordt enkel uitgebracht ten aanzien van de betrokken houders van die effecten:
280 miljoen euro hybride effecten uitgegeven door KBC Bank Funding Trust II;
600 miljoen USD hybride effecten uitgegeven door KBC Bank Funding Trust III;
300 miljoen euro hybride effecten uitgegeven door KBC Bank Funding Trust IV;
525 miljoen GBP hybride effecten uitgegeven door KBC Bank.
Voor meer informatie over het overnamebod kunt u contact opnemen met:
Pers: KBC-Persdienst, tel. +32 2 429 8545, pressofficekbc@kbc.be
Analisten: KBC Investor Relations Office, tel. +32 2 429 40 51, investor.relations@kbc.com
Voor uitgebreide algemene voorwaarden van de transactie (alleen voor obligatiehouders): KBC Issue desk, tel. +32 2 417 35 53, e-mail: dirk.vandamme@kbc.be





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL