Kinepolis Group behaalt € 6,3 miljoen netto-winst in de eerste jaarhelft

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/08/2009 07:12
Het eerste semester van 2009 sluit af met opbrengsten van € 100,7 miljoen, een EBITDA van € 21,5 miljoen en een netto-winst van € 6,3 miljoen. De winst per aandeel (EPS) stijgt van € 0,68 tot € 0,94.

De courante EBITDA van € 21,9 miljoen stijgt lichtjes ten aanzien van de courante EBITDA over de eerste jaarhelft van 2008. Het effect van de daling van het semestriële bezoekcijfer met 5,3% kon worden goedgemaakt door een combinatie van een betere productmix, een aantal opbrengstondersteunende maatregelen en kostenbeheersing.
Dankzij een aanzienlijke verbetering van het financiële resultaat door de lagere netto financiële schuldpositie en lagere rentelasten, steeg de courante netto-winst met € 1,3 miljoen van € 4,7 miljoen tot € 6 miljoen.
De vrije kasstromen verbeterden merkelijk door een beter beheer van het werkkapitaal, lagere betaalde interesten en belastingen.

In de eerste jaarhelft van 2009 werden de resultaten tevens beïnvloed door een aantal niet-courante verrichtingen: twee derde van de meerwaarde op de verkoop van de minderheidsparticipatie in CinemaxX werd gerealiseerd in het eerste semester (+€ 2,0 miljoen) en daarnaast werden er ook niet-courante kosten geboekt betreffende een voorziening voor dubieuze vorderingen, een bijzondere waardevermindering, een herstructureringskost en belastingsopbrengst ten belope van € 1,6 miljoen. Vorig jaar bestond het resultaat van het eeste semester enkel uit courante posten.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL