Raad voor de Mededinging herziet beslissing inzake Kinepolis Belgiƫ

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 02/10/2008 06:34
De Raad voor de Mededinging (Belgiƫ) herziet, na tweede onderzoek, haar beslissing tot opheffing van de voorwaarden, aan Kinepolis opgelegd in 1997 bij de fusie tussen de groep Bert en de groep Claeys.
Eerder dit jaar (18/03/2008) oordeelde het Hof van Beroep dat de opheffing van de opgelegde voorwaarden (o.m. voorafgaandelijke instemming van de Raad bij oprichting, renovatie en overname van bestaande complexen) opnieuw moest onderzocht worden door de Raad voor de Mededinging. Laatstgenoemde had na maandenlang onderzoek beslist (16/04/2007) de voorwaarden niet langer te verlengen, rekening houdend met de veranderingen die de Belgische bioscoopmarkt onderging in de periode 1997-2007.
Tegen deze uitspraak gingen evenwel de internationale bioscoopgroepen UGC en Utopolis evenals de Belgische bioscoopfederatie FCB in beroep.

De Raad voor de Mededinging oordeelt nu dat Kinepolis voor uitbreidingen of voor vervanging van bestaande complexen door nieuwe complexen niet langer de voorafgaande toestemming van de Raad nodig is. Tot 30 september 2011 dient de bouw van een nieuwe bioscoop of de overname van een bestaande bioscoop nog wel formeel aangemeld te worden.

Kinepolis Group, waarvan de Raad erkent dat zij de sector tot innovatie aanzet, zal bij de uitwerking van haar verdere strategie rekening houden met de opgelegde voorwaarden, net zoals ze dit de afgelopen 11 jaar heeft gedaan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL