Bekaert, halfjaar results 2008

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/08/2008 08:52
Bekaert strategie stuwt resultaten
China, Brazilië en innovatie ondervangen moeilijke omstandigheden in traditionele markten
De Bekaert strategie met focus op innovatie, opkomende markten en snel groeiende nieuwe industrieën levert uitstekende resultaten op. Grondstoffengerelateerde prijsstijgingen, een verbeterde productmix en sterke organische groei verklaren de omzetstijging.
De eerste helft van 2008 werd gekenmerkt door belangrijke prijsverhogingen van grondstoffen en energie in alle continenten. Door de omvang ervan werd Bekaert verplicht haar verkoopprijzen gevoelig te verhogen, terwijl de marktomstandigheden in het Westen niet gunstig waren, vooral in de traditionele sectoren als automobiel en bouw. Krappe walsdraadtoeleveringsvoorwaarden zorgden voor lage voorraadniveaus en dwongen Bekaert om de prijsstijgingen onverwijld door te voeren.
Een brede geografische spreiding van activiteiten met sterke focus op de groeimarkten zorgde voor meer veerkracht dan in vorige economische cycli, waardoor Bekaert goed standhoudt bij een economische verzwakking in de traditionele markten. In het kader van haar strategie aarzelt Bekaert niet om te investeren in bijkomende productiecapaciteit in functie van de aanhoudende vraagstijging in groeilanden als China en Brazilië. De organische volumetoename in die landen overtreft de economische vertraging in mature markten, waar Bekaert zich tot een herschikking van activiteiten genoodzaakt ziet.
Bekaert heeft bovendien haar productmix beduidend verbeterd dankzij haar innovatiestrategie en de uitgebreide producten- en technologische portfolio. De onderneming heeft daarbij optimaal ingespeeld op groeisectoren als offshore, energie, mijnbouw en 'groene technologie'.
De combinatie van deze drie elementen: sterke organische groei in de opkomende markten, een productenportefeuille gedreven door innovatie, en algemene prijsstijgingen, voornamelijk opgelegd door hogere grondstoffenprijzen, resulteerde in stevige groei.
Highlights
- Consolidated sales of € 1 303 million (+22%)
- Combined sales of € 1 971 million (+18%)
- EBITDA of € 225 million
- 17.3% EBITDA margin on sales, compared with 13.6% 12.5%
- EBIT margin on sales before non-recurring items, compared with 8.5% 11.2% EBIT margin on sales, compared with 8.1%
- Earnings per share: € 6.40 compared with € 3.61

Sales
In the first half of 2008, Bekaert achieved consolidated sales of € 1.3 billion and combined sales of € 1.97 billion, an increase of 22.3% and 18.0% respectively.1 2
The consolidated sales increase was 20.0% from organic growth and 7.6% from the net movement in acquisitions and divestments in Vicson (Venezuela) and in Proalco (Colombia), while fluctuations in several exchange rates tempered the growth by 5.3%.
lees meer info op www.bekaert.comBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL