HENDRIX GENETICS EN SOFIPROTÉOL VORMEN EEN NIEUWE ALLIANTIE OP

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/07/2008 11:40
HENDRIX GENETICS EN SOFIPROTÉOL VORMEN EEN NIEUWE ALLIANTIE OP HET GEBIED VAN DIERGENETICA EN BIOWETENSCHAPPEN.
Hendrix Genetics en Sofiprotéol hebben een overeenkomst getekend en afgesloten waarbij: (a) Sofiprotéol 12% van het uitstaande aandelenkapitaal en de daarmee verband houdende stemrechten in Hendrix Genetics B.V. verwierf en een strategische lange-termijnaandeelhouder wordt, (b) een strategische alliantie werd gevormd waarin de partijen zich zullen focussen op groei- en consolidatiekansen in de wereld van de diergenetica en biowetenschappen, en (c) Hendrix Genetics S.A.S. France Hybrides S.A.S, een bekend Frans varkensfokbedrijf, van Groupe Glon, verwierf. Dit bedrijf zal worden geïntegreerd in Hypor, de varkensfokkerij divisie. varkensgenetica.

Michel Boucly, directeur business development bij Sofiprotéol, die lid wordt van de internationale adviesraad van Hendrix Genetics, merkt op: “Nadat onze gesprekken waren begonnen, werd duidelijk dat we dezelfde waarden en visie delen. Sofiprotéol verplicht zich om als een strategische lange-termijnpartner Hendrix Genetics in zijn ambities te steunen”.

Thijs Hendrix, president, zegt: “Wij zijn verheugd en trots dat Sofiprotéol zich als een stategische lange-termijninvesteerder bij ons aansluit. Ik vertrouw erop dat we samen een nieuw platform zullen creëren, met een nieuwe horizon op fokkerijgebied en biowetenschappen”.

Eric Philippe, voorzitter van de raad van bestuur van Groupe Glon, voegt hieraan toe: “Wij hebben de keuze gemaakt om partner van Hendrix Genetics te worden teneinde gebruik te maken van de synergievoordelen van beide bedrijven te kweken voor wat betreft technische en commerciële expertise, in een markt waar de spelers tegenwoordig op wereldwijde basis opereren. In Frankrijk, France Hybrides en haar produkten worden door Sanders gedistribueerd. Dit partnerschap zal voordeel opleveren voor onze geïntegreerde varkensindustrie en voor onze cliënten, die toegang zullen hebben tot veelbelovende genetica die de nieuwste technologieën omvat”.

Sofiprotéol
Sofiprotéol heeft zijn hoofdkantoor in Parijs en werd in 1983 opgericht als de financiële tak van de Franse plantaardige olie- en eiwitsector. Het bedrijf steunt de ontwikkeling en het gebruik van oliezaad en eiwitrijke oogsten met adequate financiële en productiemiddelen. Sofiprotéol is tevens via strategische minderheidsinvesteringen sterk betrokken bij plantengenetica, zowel op het gebied van zaden als van biotechnologie. Sinds medio 2007 is het bedrijf voor 60% aandeelhouder in Groupe Glon. Middels zijn meerderheidsparticipaties in de persing en transformatie van oliezaden (Lesieur, Saipol, Diester Industrie) en in diervoeding en -gezondheid (Groupe Glon) realiseert Sofiprotéol ongeveer 5 miljard euro aan inkomsten. Het bedrijf heeft meer dan 5.000 werknemers. www.prolea.com


Hendrix Genetics B.V.
Hendrix Genetics is een wereldwijd bedrijf dat gespecialiseerd is in de genetica van meerdere diersoorten en dat investeert in technologie, mensen en ontwikkeling om duurzame waarde voor zakenpartners, werknemers en de maatschappij te creëren.
Hendrix Genetics heeft 4 divisies: Institut de Sélection Animale (ISA), de legfokkerijdivisie; Hybrid, de kalkoenfokkerijdivisie; Hypor, de varkensfokkerijdivisie; en SFPA (Société Française de Production Avicole), de pluimveedistributiedivisie.
Hendrix Genetics heeft ongeveer 1000 werknemers met nog eens 500 mensen die in joint ventures werken. In dit team zijn 46 nationaliteiten vertegenwoordigd in dochterondernemingen en kantoren in 23 landen over de hele wereld. www.hendrix-genetics.com


Groupe Glon
Groupe Glon heeft het hoofdkantoor in Pontivy, Brittany. Haar activiteiten zijn diervoeding, landbouwbenodigdheden, genetica en diergezondheid, voedselindustrie, diensten en expertise. Het aantal werknemers is 3.450 en de inkomsten bedroegen in 2007 € 1.460.000. Het bedrijf is eigendom van de familie Glon
(35%), het management (5%) en Sofiprotéol (60%). www.groupe-glon.com
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL