Martinair besteedt ICT uit aan Getronics en IBM

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/07/2008 11:54
Zoetermeer, 28 juli 2008 - Getronics en IBM nemen een deel van de ICT-organisatie van luchtvaartmaatschappij Martinair over. Onder een vijfjarig contract zal Getronics, in samenwerking met IBM, circa 35 medewerkers overnemen en het beheer van een nieuw in te richten, toekomstvaste werkomgeving op zich nemen. Daarnaast zal IBM vanuit zijn Aviation Competence Center in Amsterdam zorgdragen voor de ontwikkeling van nieuwe applicaties en de toepassing van luchtvaartspecifieke ICT-oplossingen. Het contract vertegenwoordigt een waarde van EUR 23 miljoen, met een onderverdeling van EUR 17 miljoen voor Getronics en EUR 6 miljoen voor IBM.

Door de ICT infrastructuur- en applicatieomgeving uit te besteden en te herinrichten kan Martinair zich beter richten op haar kernactiviteiten. Vanaf 1 oktober 2008 neemt Getronics de volledige helpdeskfunctie en het operationeel ICT beheer van Martinair over, zowel op afstand als ook op locatie bij Martinair. IBM neemt daarnaast Martinair´s applicatie portfolio over en helpt bij de ontwikkeling van luchtvaartspecifieke ICT-oplossingen als RFID en mobile e-business oplossingen.

“Martinair kiest met Getronics en IBM voor twee ‘best in class’ partijen,” aldus René Bos, Vice President Information Services bij Martinair. “Getronics overtuigde ons met hun uitstekende operationele kwaliteiten in exploitatie en beheer. Bij IBM speelde hun innovatieve oplossingen en hun kennis van de luchtvaartindustrie een grote rol. We hebben daarom gekozen voor de twee partijen die het hoogste scoorden op de criteria die voor ons belangrijk zijn: kostefficiëntie, flexibiliteit en luchtvaartkennis.”

Jos Schoemaker, Chief Operating Officer van Getronics: “We kijken uit naar de komst van de medewerkers van Martinair die een enorme schat aan ICT-kennis en -ervaring met zich meenemen. Getronics bevestigt met deze stap de ambitie om zijn wereldwijde positie binnen de luchtvaartindustrie te vergroten. In deze sector, waar uitbesteding een steeds belangrijkere rol gaat spelen, is Getronics een speler om rekening mee te houden.”

Hans Deijkers, GBS directeur Travel and Transport Industry IBM: “We zijn er trots op dat we onderdeel zijn van dit partnership. Martinair zal kunnen profiteren van de kennis die IBM beschikbaar heeft binnen het Aviation Competence Center in Nederland en ook wereldwijd. Daarnaast profiteert Martinair van de innovaties die IBM wereldwijd binnen de luchtvaartsector heeft gerealiseerd.”

Over Martinair
Luchtvaartmaatschappij Martinair vliegt wereldwijd op meer dan 50 bestemmingen en heeft een netwerk van internationale vestigingen, van Hong Kong tot Florida. Met bijna 2500 medewerkers heeft Martinair zich in 50 jaar ontwikkeld van een kleine chartermaatschappij tot een intercontinentaal opererende vracht- en passagiersvervoerder.

Over Getronics
Met een wereldwijde omzet van 2,5 miljard euro en circa 20.000 medewerkers is Getronics de grootste ICT-dienstverlener in de grootzakelijke markt van de Benelux en een toonaangevende speler wereldwijd. Als expert in workspace management services, datacenter & hosting services en consulting services helpt Getronics medewerkers van grote organisaties vooruit door altijd en overal op een veilige manier toegang te bieden tot informatie. Getronics beschikt hiervoor over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT-diensten voor de grootzakelijke markt en werkt volgens een Global Service Delivery Model waardoor klanten over de wereld verzekerd zijn van dienstverlening van een consistente kwaliteit. Sinds 23 oktober 2007 maakt Getronics deel uit van KPN, de toonaangevende leverancier van telecommunicatiediensten in Nederland. In Nederland opereert de ICT-dienstverlener onder de naam Getronics PinkRoccade.

Over IBM
Bezoek voor meer informatie www.ibm.com/servicesBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL