Boehringer Ingelheim licenseert medicijn-targets van Galapagos op gebied van auto-immuunziekten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/07/2008 08:18
Mechelen, België; 17 juli 2008 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat Boehringer Ingelheim haar licentierecht heeft uitgeoefend voor twee medicijn-targets op gebied van auto-immuunziekten. De targets komen voort uit de onderzoeksovereenkomst met BioFocus DPI, de service-divisie van Galapagos. Galapagos ontvangt hiervoor een belangrijke succesbetaling.

Dit is de tweede mijlpaal die bereikt is binnen de driejarige overeenkomst aangekondigd in januari 2006. BioFocus DPI heeft haar SilenceSelect® -collectie gebruikt om nieuwe targets voor het Boehringer Ingelheim auto-immuun onderzoeksprogramma te vinden. BioFocus DPI heeft al upfront en onderzoeks-betalingen ontvangen en komt verder nog in aanmerking voor succesbetalingen bij het bereiken van bepaalde drug discovery criteria. Wanneer alle doelstellingen voor een target gehaald worden, zal de waarde van het contract voor BioFocus DPI meer dan €2 miljoen per target bedragen.

"Wij zijn blij dat de targets die door ons zijn geïdentificeerd voldoen aan Boehringers selectiecriteria," zegt Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. "Dit bewijst nogmaals dat het target discovery onderzoek zoals dat bij Galapagos en BioFocus DPI wordt uitgevoerd, voldoet aan de standaard die gehanteerd wordt door de grote farmaceutische bedrijven."

Over Galapagos en BioFocus DPI
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma's in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos' service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET database producten om targets en chemische moleculen te selecteren. Galapagos heeft 470 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL