Galapagos tekent beheersovereenkomst voor molecuul collectie Sepracor

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/06/2008 08:13
Mechelen, België; 30 juni 2008 - Galapagos NV (Euronext: GLPG), kondigt vandaag aan dat haar service divisie BioFocus DPI een beheersovereenkomst is aangegaan voor de molecuul collectie van Sepracor Inc. (NASDAQ:SEPR). Daarnaast zullen hiermee gerelateerde diensten verleend worden. Sepracor is een toonaangevend bedrijf op het terrein van medicijnen voor ademhalingsproblemen en ziektes van het centrale zenuwstelsel. De totale waarde van de overeenkomst voor Galapagos bedraagt €1 miljoen. BioFocus DPI zal moleculen uit de chemische stoffen collectie van Sepracor ontvangen, registreren en opslaan. Voor een periode van drie jaar zal BioFocus DPI deze moleculen beheren en in plaatformaat leveren aan de onderzoekers van Sepracor. Dit zal gebeuren vanuit de BioFocus DPI Compound Management vestiging in San Francisco.

"Wij zijn blij met Sepracor als nieuwe klant van BioFocus DPI," zegt Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos. "Onze Compound Management vestiging in San Francisco is er het laatste jaar in geslaagd om haar klantenbestand substantieel te verbreden. Deze overeenkomst is een uitbreiding van de lijst van farmaceutische klanten."

Over BioFocus DPI compound management
BioFocus DPI beheert collecties chemische moleculen voor derden vanuit haar South San Francisco (USA) vestiging. Binnen de BioFocus DPI Compound Management divisie wordt de National Institutes of Health Molecular Libraries Small Molecule Repository beheerd. BioFocus DPI levert de volgende diensten voor het beheer van molecuul collecties: selectie, aankoop, analyse, opslag, herverdeling in plaatformaat, zuivering en distributie. De Compound Management divisie heeft de nieuwste apparatuur en technieken voor beheer van molecuul collecties, en kan daarmee kwaliteit garanderen. Klanten zijn de Amerikaanse overheidsinstituten NIH en het Environmental Protection Agency alsook een aantal biotech and farmaceutische bedrijven.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief gentechnologisch geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma's in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos' service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET database producten om targets en chemische moleculen te selecteren. Galapagos heeft 460 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos en BioFocus DPI is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.comBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL