s.a. D'Ieteren n.v. : Belron verwerft Diamond Glass in de VS

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/06/2008 08:31
D'Ieteren maakt vandaag bekend dat Belron, de wereldleider op het vlak van herstelling en vervanging van voertuigbeglazing, een overeenkomst heeft bereikt om de activa van Diamond Glass, Inc. ("Diamond Glass") over te nemen, onder voorbehoud van de goedkeuring van de rechtbank in het kader van de procedure van Chapter 11 section 363 en de gebruikelijke toestemmingen. Diamond Glass, gevestigd in Kingston, Pennsylvania, realiseerde in 2007 verkopen van ongeveer USD 187 miljoen. De aankoopprijs van de activa, vermindert met de verschillende overgenomen courante passiva, bedraagt ongeveer USD 50 miljoen (EUR 32 miljoen).

Diamond Glass baat 216 servicepunten uit in de VS en stelt ongeveer 1.600 personen te werk. Op 1 april van dit jaar trad Diamond Glass onder de bescherming van de procedure van Hoofdstuk 11 van de Bankruptcy Code van de VS en de onderneming werd te koop gesteld onder een S363 procedure. De overname zal de dekking van Belron in de VS, onder de merken Safelite AutoGlass, Elite Auto Glass en Auto Glass Specialists verder versterken. Toekomstige synergieën en mogelijke investeringen om deze op te vangen, zullen in de komende maanden bepaald worden.

Het advies van D'Ieteren voor zijn courant geconsolideerd resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, voor 2008, zal hierdoor niet beïnvloed worden en blijft daarom ongewijzigd.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL