Otsuka en UCB gaan Keppra® en Cimzia® gezamenlijk ontwikkelen en promoten in Japan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/06/2008 07:11
Otsuka en UCB hebben een overeenstemming bereikt over de gezamenlijke promotie van het anti-epileptische middel Keppra® en het anti-TNF-alfa-middel Cimzia® van UCB in Japan - de tweede grootste farmaceutische markt in de wereld. Otsuka zal ook mee nieuwe indicaties ontwikkelen.

Met de tijd zal UCB tot 113 miljoen euro in aanbetalingen en verdere resultaatsgebonden betalingen krijgen, evenals financiering voor verdere klinische ontwikkeling.

Brussel, België en Tokio, Japan - 10 juni, 2008 op 7:00 am CEST - UCB en Otsuka Pharmaceuticals Co., Ltd. hebben vandaag aangekondigd dat beide bedrijven een samenwerkingsovereenkomst hebben ondertekend in verband met twee belangrijke producten van UCB in Japan. UCB en Otsuka zullen gezamenlijk promotie voeren voor het anti-epileptische middel (AED) Keppra® (levetiracetam) voor de adjunctieve behandeling van aanvallen met partieel begin en het anti-TNF-alfa-middel Cimzia® (certolizumab-pegol) voor de behandeling van de ziekte van Crohn. UCB en Otsuka zullen Keppra® en Cimzia® ook gezamenlijk ontwikkelen en promoten voor andere indicaties. UCB zal met Otsuka samenwerken voor de gezamenlijke promotie van het anti-plaatjesaggregerende middel Pletaal® (cilostazol) bij geselecteerde klanten gedurende een beperkte periode.

"Wij zijn enthousiast over deze belangrijke strategische relatie met Otsuka, dat één van de belangrijkste Japanse farmaceutische bedrijven is met een uitstekende reputatie op het gebied van ontwikkeling, commercialisering en verkoop van geneesmiddelen en met een ondernemerscultuur die consistent is met de onze", aldus Roch Doliveux, CEO UCB. "Door deze relatie zullen wij Keppra® and Cimzia® gezamenlijk succesvol in Japan kunnen lanceren, zullen wij hun mogelijkheden kunnen maximaliseren en zullen wij de toegang tot de markt kunnen versnellen, ten gunste van patiënten in Japan."

"Wij schatten deze bestanddelen hoog in, evenals de ervaring van UCB op dit terrein", aldus Tatsuo Higuchi, voorzitter en afgevaardigd directeur van Otsuka Pharmaceutical Co., Ltd. "Wij zijn zeer verheugd over deze mogelijkheid om samen te werken met UCB om tegemoet te komen aan de bestaande medische noden van patiënten met deze aandoeningen en om gezamenlijk deze innovatieve producten te ontwikkelen en onze commerciële activiteiten uit te breiden."

UCB en Otsuka hebben overeenstemming bereikt over de economische afspraken voor Japan waarbij UCB een aanbetaling van 113 miljoen euro krijgt evenals verdere betalingen op basis van de resultaten en een financiering voor de klinische ontwikkeling van Keppra® en Cimzia®.

De bedrijven zijn van plan begin 2009 bij het Japanse Pharmaceuticals and Medical Devices Agency (PMDA) aanvragen in te dienen voor Keppra® voor de behandeling van epilepsie en voor Cimzia® voor de behandeling van de ziekte van Crohn.

Over Otsuka
Otsuka Pharmaceutical Co., Ltd. werd in 1964 opgericht en is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met als bedrijfsfilosofie: "Otsuka - mensen ontwikkelen nieuwe producten voor een wereldwijde betere gezondheidszorg." Otsuka onderzoekt, ontwikkelt, produceert en commercialiseert innovatieve en originele producten met een focus op farmaceutische producten voor de behandeling van ziekten en producten voor het onderhoud van de dagdagelijkse gezondheid. Otsuka wil een onderneming zijn die een wereldwijde waarde creëert, met respect voor de hoge ethische normen die vereist zijn voor een onderneming die betrokken is bij de menselijke gezondheid en het menselijke leven, met behoud van een dynamische bedrijfscultuur en in harmonieuze samenwerking met de lokale gemeenschappen en het natuurlijke milieu.

De Otsuka Pharmaceutical Group omvat 104 bedrijven en geeft in 18 landen en regio's over de gehele wereld werk aan ongeveer 33.000 medewerkers. Otsuka en zijn geconsolideerde filialen hadden in het fiscale jaar 2007 een jaarlijks zakencijfer van 928,4 miljard Japanse yen.

Over UCB
UCB (www.ucb-group.com) is een toonaangevend, wereldwijd aanwezig biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op het onderzoek, de ontwikkeling en de commercialisering van vernieuwende farmaceutica en biotechnologische producten voor aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, allergische/ respiratoire aandoeningen immuunziekten en inflammatoire aandoeningen en oncologie. UCB wil een toonaangevende positie bekleden in de categorieën van ernstige ziekten. UCB heeft ongeveer 12 000 mensen in dienst in meer dan 40 landen. In 2007 realiseerde het bedrijf een zakencijfer van 3,6 miljard euro. UCB staat genoteerd op Euronext Brussels.

Over Keppra®
Keppra® (levetiracetam) is een middel tegen epilepsie met een ervaring van meer dan 2 miljoen patiëntjaren. Keppra® werd voor het eerst goedgekeurd in 1999 (VS) en in 2000 (EU) als adjunctieve behandeling voor de behandeling van aanvallen met partieel begin bij volwassenen met epilepsie. Sindsdien heeft het middel in de VS en in Europa verschillende bijkomende indicaties gekregen als adjunctieve behandeling voor zowel partiële als veralgemeende vormen van aanvallen. Keppra® is in Europa ook goedgekeurd als monotherapie voor de behandeling van aanvallen met gedeeltelijk begin bij volwassenen met epilepsie.

Over Cimzia® (certolizumab-pegol)
Cimzia® is het eerste en enige gePEGyleerde anti-TNF-alfa (Tumour Necrosis Factor alfa). Cimzia® heeft een hoge affiniteit voor humaan TNF-alfa en neutraliseert selectief de pathofysiologische effecten van TNF-alfa. In het voorbije decennium is TNF-alfa een leidende rol gaan spelen als belangrijk onderwerp van fundamenteel onderzoek en klinische exploratie. Dit cytokine speelt een essentiële rol als mediator van pathologische ontsteking en een overmatige productie van TNF-alfa zou een rechtstreekse rol spelen in een groot aantal ziekten. UCB ontwikkelt Cimzia® voor indicaties als de ziekte van Crohn, reumatoïde artritis en andere auto-immuunaandoeningen. Voor verdere informatie, gelieve de Cimzia® website: www.cimzia.com te consulteren.

Over Pletaal®
Pletaal®/Pletal® (cilostazol) is een middel tegen plaatjesaggregatie dat anti-aggregerende en vasodilaterende effecten vertoont en een gunstig effect heeft op de endotheliale cellen door een selectieve inhibitie van de intracellulair activiteit van PDE3 (cGMP-inhibited phosphodiesterase). Het middel verbetert stoornissen van de arteriële circulatie door de antitrombotische effecten van de anti-aggregerende activiteit, de toename van de cerebrale doorbloeding en van de bloedvoorziening van de onderste ledematen als gevolg van de vasodilaterende activiteit, evenals door de gunstige effecten op de endotheliale cellen. Daardoor verbetert het middel de subjectieve symptomen van chronische arteriële obstructie en voorkomt mogelijke recidieven van herseninfarct.

Toekomstgerichte verklaringen
Deze persmededeling omvat toekomstgerichte verklaringen op basis van de huidige plannen, ramingen en overtuigingen van het management. Dergelijke verklaringen zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden die tot gevolg kunnen hebben dat de feitelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen in deze persmededeling kunnen worden gesuggereerd. Belangrijke factoren die oorzaak kunnen zijn van dergelijke verschillen, omvatten: veranderingen in de algemene economische situatie, commerciële en concurrentie- omstandigheden, gevolgen van toekomstige gerechtelijke uitspraken, veranderingen in regelgeving, wisselkoersschommelingen en het aanwerven en behouden van medewerkers.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL