Devgen finaliseert de regulatoire testen voor de samenstelling van de eerste ...

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/05/2008 18:46
In lijn met zijn eerder aangekondigd strategisch ontwikkelingsplan, kondigde Devgen vandaag de afronding aan van de veldproeven met zijn kandidaat product met nematicide activiteit, nodig voor de samenstelling van de eerste registratiedossiers voor belangrijke markten zoals de VS, en Zuid-Europa.
De eerste verkennende veldtesten met het product startten in 2005. Na het potentiële positieve effect te zien op de verhoging van de opbrengst, initieerde Devgen in 2006 de vereiste regulatoire veldproeven in verschillende Europese landen. In de loop van 2007 werd de opzet van het project uitgebreid naar andere markten (zoals de Verenigde Staten en Zuid-Afrika) en naar toepassing op bijkomende gewassen..
Vandaag heeft het bedrijf de effectiveitstesten beëindigd en residue-analyses uitgevoerd op hoogwaardige gewassen zoals tomaat, courgette, komkommer, meloen en paprika. Devgen is ervan overtuigd dat met de huidige data de eerste regulatoire dossiers nu kunnen worden samengesteld. Een dergelijk dossier bevat naast effectiviteits en residu gegevens, ook data over het effect van het product op de omgeving, de veiligheid voor de gebruiker, de veiligheid voor de consument en het effect op niet doelorganismen en andere . De bedoeling is de samenstelling van de dossiers voor een aantal belangrijke regio's af te werken tegen het einde van dit jaar, zoals reeds vroeger gecommuniceerd.

Gedurende het 2008 seizoen zal Devgen bijkomende veldproeven uitvoeren om bijkomende gegevens te verzamelen voor de verdere ontwikkeling van het product. Het bedrijf beoogt hierbij de optimalisatie van de werking van het product en de verdere uitbreiding van het potentieel van het product naar toepassing op andere gewassen en andere belangrijke markten.

Over Devgen
Devgen is een publiek agrobiotech bedrijf gefocust op de ontwikkeling en commercialisering van:

- biotech traits en hybride zaden die tegemoet komen aan de groeiende nood aan kwaliteitsvolle hybride rijst, sorghum, parelgierst en zonnebloem variëteiten die een hogere opbrengst genereren voor de Indische en Zuidoost Aziatische markt.
- een nieuwe generatie biotech producten die een breed gamma aan gewassen beschermen tegen schade veroorzaakt door pestorganismen; die gewassen beter bestand maken tegen stressfaktoren zoals droogte en bodems met een hoog zoutgehalte en die het gebruik van meststoffen beperken door de opname van stikstof te optimaliseren.
- Een nieuwe generatie agrochemische producten voor de bescherming van gewassen tegen schade veroorzaakt door plantparasitaire nematoden.

Devgen's biopharmaceutische afdeling ontwikkelt een nieuwe klasse van preklinische kandidaat geneesmiddelen gebaseerd op nieuwe therapeutische concepten voor de behandeling van een reeks inflammatoire en metabolische aandoeningen en hartritmestoornissen. Om de opportuniteiten van het bedrijf in de agro-sector te maximaliseren heeft Devgen besloten de Agro- en farma-activiteiten te scheiden en volledig the focussen op de agro-business.

Devgen is opgericht in 1997 en heeft kantoren in Gent (België), Singapore en Hyderabad (India), met een total personeelsbestand van meer dan 180 mensen, inclusief, Devgen seeds and crop technologies, India. Devgen is genoteerd op Euronext Brussels (ticker: DEVG) sinds Juni 2005. Voor meer informatie over Devgen kan u terecht op de website van het bedrijf: www.devgen.com.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL