KBC start het gestructureerde proces voor de verkoop van haar belang in NLB (Slovenië)

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/04/2008 17:44
Bij het herbekijken van haar belang in Nova Ljubljanska banka (NLB) in 2006 heeft KBC besloten zich als een zuiver financiële investeerder in de Sloveense bank te positioneren. Daardoor kwam de volledige deelneming van KBC van 34% op de markt. KBC heeft nu de voorwaarden en modaliteiten vastgelegd voor een volledig gestructureerd proces voor de toekomstige verkoop van haar belang van 34% in NLB aan een derde partij en het afstoten van haar deelneming van 50% in NLB Vita.

KBC en de Sloveense Regering beogen een geordend, efficiënt en transparant biedingsproces geleid door KBC dat moet leiden tot de selectie van de meest geschikte nieuwe partner(s) voor NLB in onderling akkoord tussen KBC en de Republiek Slovenië. Het biedingsproces werd vandaag in gang gezet nadat de Raad van Bestuur van NLB een resolutie aannam m.b.t. de ondersteuning van het verkoopsproces.

André Bergen, CEO van KBC Groep, voegt eraan toe: "Na rijp beraad en met enige spijt in het hart hebben we besloten een zuiver financiële investeerder in NLB te worden toen duidelijk werd dat we geen meerderheidsbelang in de Sloveense bank zouden kunnen verwerven. De beoogde verkoop strookt dus volledig met de strategie van KBC, op zoek te gaan naar en in te gaan op opportuniteiten om een direct meerderheidsbelang in bedrijven in de regio te verwerven."



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL