CEO van UCB bevestigt vertrouwen in de toekomst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/04/2008 18:03
Verklaring van de CEO van UCB op de Gewone Algemene Vergadering (GAV) Dividend verhoogd met 2.2% om te komen tot een brutodividend van €0,92 (€0,69 netto) per aandeel
Alle resoluties door de Gewone en Buitgewone Algemene Vergadering bekrachtigd Nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur van UCB goedgekeurd

Brussel (België) - 24 april 2008 - 2:00 PM (CET) - UCB heeft vandaag zijn Jaarlijkse Algemene Vergadering gehouden. Roch Doliveux, Chief Executive Officer van UCB, gaf de aandeelhouders een kort overzicht van het financiële jaar 2007 en een stand van zaken over de meest recente ontwikkelingen binnen de groep. Hij bevestigde ook de strategie van de onderneming om uit te groeien tot biofarmaleider van de volgende generatie.

"2007 was een belangrijk jaar voor UCB en nu we onze uitvoerende fase zijn ingegaan wordt 2008 ook belangrijk. In 2007 werd Keppra® een blockbuster, (met verkoopcijfer van meer dan een miljard Euro), twee nieuwe producten werden gelanceerd in de VS en vier aanvragen tot registratie werden ingediend in de VS (waarvan de opvolger van Zyrtec®) en in de EU. We realiseerden ook een indrukwekkend aantal nieuwe R&D ontwikkelingen. Ik ben er vooral trots op dat steeds meer patiënten met ernstige ziekten baat hebben bij de geneesmiddelen van UCB. Ik ben ook blij met de onderliggende positieve financiële prestatie, die samenhangt met de bijzonder goede resultaten van de voorbije jaren en die ondersteund wordt door onze geslaagde integratie."

"Er was veel goed nieuws over UCB betreffende de vooruitgang van onze pipeline maar er waren ook enkele obstakels. Op 20 maart kondigden we de voorlopige terugroeping aan van de Amerikaanse markt van Neupro®, ons geneesmiddel tegen Parkinson, en van sommige batches in Europa. Dit heeft niets te maken met de efficiëntie of de veiligheid van Neupro®, maar met de actieve stof die na verloop van tijd overmatig kristalliseerde in de patch. Het is een bekend verschijnsel in de farmaceutische sector dat zal worden hersteld door een veranderde formulering. Aan dit probleem wordt dringend gewerkt maar het zal tijd in beslag nemen om Neupro® opnieuw op de markt te brengen in de VS. De situatie in Europa wordt op de voet gevolgd. Het volledige effect voor UCB zal afhangen van de tijd die nodig is om dit probleem op te lossen en we werken op verschillende niveaus om de impact tot een minimum te beperken. Meer gedetailleerde informatie zal worden gegeven bij de presentatie van onze halfjaarresultaten voor 2008."

"We zijn erg tevreden met de goedkeuring in de Verenigde Staten van Cimzia® voor de behandeling van de ziekte van Crohn. De VS vertegenwoordigen meer dan 70% van de anti TNF markt voor de ziekte van Crohn. Cimzia® is het eerste en enige gePEGyleerde Fc-vrije anti-TNF. Dankzij de goede voorbereiding van mijn UCB collega's, zal Cimzia® in de VS 48 uur na de goedkeuring worden gelanceerd. We hebben competitieve programma's ontwikkeld die tegemoet komen aan de noden van de patiënten, artsen en betalende personen en instanties."

"Sinds begin 2008 heeft UCB met succes nog andere belangrijke mijlpalen bereikt, zoals de aanvraag voor Keppra® XR in de VS, de goedkeuring van de orale oplossing Xyzal® en positieve resultaten van ons nieuw geneesmiddel voor kankerbestrijding CDP791."

"Vier jaar geleden, aangemoedigd door het succes van Zyrtec®, stond UCB voor twee grote uitdagingen: het verstrijken van het patent op Zyrtec® in de VS eind 2007 en het verlies van de exclusiviteit voor Keppra® een paar maanden later. Sindsdien hebben we UCB met succes omgevormd tot een zuiver biofarmaceutische onderneming met een bijzonder rijke pijplijn en kritische massa, om niet alleen het verlies van de aflopende patenten te compenseren maar de groei van UCB op middellange en lange termijn te verzekeren. Zowel Celltech als Schwarz Pharma werden snel geïntegreerd en we zitten nu midden in de "uitvoeringsfase", waarbij we onze R&D beloftes inlossen, de onzekerheden qua timing van alle reglementaire goedkeuringen in onze sector aanpakken en klaar zijn voor onze nieuwe productlanceringen. Deze uitvoeringsfase zal worden gevolgd door een fase van intense groei waarin wij het commerciële potentieel van onze nieuwe producten zoals Cimzia®, Vimpat®, Neupro® of RikeltaTM zullen realiseren."

Op de Gewone Algemene Vergadering (GAV) waren 110.9 miljoen aandelen (61.5% van de uitstaande aandelen) vertegenwoordigd. De GAV en de Buitengewone Algemene Vergadering (109.2 miljoen aandelen of 60.6% van de uitstaande aandelen waren vertegenwoordigd), die eveneens vandaag plaatsvond, keurden alle resoluties goed. Zie de website van UCB www.ucb-group.com/investor_relations/calendar voor alle verdere details.

De GAV keurde voor het boekjaar 2007 ook de uitkering goed van een brutodividend van €0,92 per aandeel (netto dividend €0,69 per aandeel) tegenover € 0,90 per aandeel in 2006 (netto €0,675). Dit dividend zal betaalbaar zijn op maandag 28 april 2008 (coupon nr. 10).

De GAV benoemde Jean-Pierre Kinet, Armand De Decker, Norman J. Ornstein en Thomas Leysen (met ingang op 1 januari 2009) tot onafhankelijke bestuurders en nieuwe leden van de Raad van Bestuur van UCB en herverkoos Evelyn Du Monceau de Bergendal, Peter Fellner, Gerhard Mayr (onafhankelijk bestuurder), Arnoud de Pret en Bridget van Rijckevorsel. Zie de website van UCB www.ucb-group.com/investor_relations/calendar voor het curriculum vitae van de nieuwe leden.

Het Jaarverslag 2007 van UCB wordt gepubliceerd op het internet: www.ucb-group.com/investor_relations/financials/annual_reports.

Een tussentijds verslag over de eerste drie maanden is voorzien op 15 mei 2008, de financiële resultaten voor het eerste halfjaar 2008 zullen worden bekendgemaakt op 1 augustus 2008 en een tussentijds verslag voor de eerste negen maanden van 2008 is voorzien op 31 oktober 2008. De Jaarlijkse Algemene Vergadering van volgend jaar zal plaatsvinden op donderdag 30 april 2008 om 11.00 uur in Brussel (België).




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL