Nieuw Zeeland en China in vrijhandelsverdrag.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/04/2008 10:36
Nieuw Zeeland en China hebben gister een vrijhandelsverdrag getekend en dat geeft ons een signaal, daar kan de Nieuw Zeelandse economie "wel" bijvaren.
Het akkoord dat per 1 oktober a.s. van kracht zal worden geeft op termijn 96% van de Nieuw Zeelandse export naar China een vrijstellingsheffing.
Nieuw Zeeland heeft een prachtig natuur, maar ook kan de groei en de uitvoer nog wel een steuntje in de rug hebben.
De Nieuw Zeelandse dollar is meegegaan met de daling van buurland Australiƫ en de USA dollar.
Voor de toekomst zien wij (red. XEA.nl) daarom kansen voor de beleggers, die wel risico willen dagen, maar toch ook een geod rendement willen zien.
Kijk dan eens van de Eurobonds of deposito's in deze valuta. Hebben wel het nadeel, dat je moet beginnen met ca. NZ$ 50.000 of meer. Dat hangt van de bankinstelling af, vraag ernaar.
De rente tarieven zijn zeker aantrekkelijk en zitten tussen de 6% en ca. 8,5% en in sommige gevallen zelfs hoger, maar dan kom je bij bedragen uit van enkele tonnen.

Risico's zeker, o.a. het valutarisico.

Maar met deze gedaalde koers tegenover de EURO per heden ca. 1,97/8, zal dat risico aanzienlijk beperkter zijn. Ook zal Nieuw Zeeland met dit soort vrijhandelsverdragen haar uitvoer kunnen verhogen en de economie laten bloeien.
Kansen voor de beleggers op het vlak van deposito's en de Bonds.

Vraag wel aan Uw accountmanager van Uw bank of dit soort producten bij U passen



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL