OctoPlus verkrijgt overbruggingskrediet

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/03/2008 07:53
Algemene Vergadering van Aandeelhouders en publicatie jaarverslag 2007 uitgesteld.
Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt vandaag aan dat het een overbruggingskrediet van maximaal € 4 miljoen heeft verkregen van zijn bestaande aandeelhouders Life Sciences Partners en SR One, om de lopende onderhandelingen voor een of meer van zijn alternatieve financieringsmogelijkheden af te ronden.

Life Sciences Partners en SR One zijn beiden durfinvesteringsmaatschappijen gespecialiseerd in life sciences en sinds 2005 aandeelhouders van OctoPlus. Het overbruggingskrediet is een teken van groot vertrouwen in de strategie van OctoPlus en stelt de Onderneming in staat om de lopende onderhandelingen voor een of meer van zijn alternatieve financieringsmogelijkheden af te ronden. Een van deze alternatieven is een onderhandse plaatsing bij een aantal gekwalificeerde investeerders.

Als gevolg van deze ontwikkelingen heeft OctoPlus besloten de publicatie van het jaarverslag over het jaar 2007 en de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) uit te stellen, die gepland waren op respectievelijk 31 maart en 22 april. Door dit uitstel wordt het mogelijk om de uitkomst van de lopende onderhandelingen op te nemen in het jaarverslag. Nieuwe data voor de publicatie van het jaarverslag en voor de AVA zullen worden aangekondigd zodra een bindende overeenkomst is bereikt.

Het overbruggingskrediet wordt verstrekt tegen een jaarlijkse rentevergoeding van 15% en kan worden afgelost door participatie van de leningverstrekkers in een mogelijke onderhandse plaatsing, of worden omgezet in gewone aandelen, waardoor een verwatering zal optreden.

De Onderneming herhaalt het uitgesproken vertrouwen dat in 2008 de twee klinische Fase II producten naar de volgende fase zullen worden gebracht en dat een verdere groei in inkomsten middels de divisie Contract Development zal worden gerealiseerd. De orderportefeuille van Contract Development is beter gevuld dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast heeft OctoPlus in februari aangekondigd dat een Amerikaanse Fase IIa studie met Locteron is gestart, en deze studie verloopt volgens plan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: 071 524 1071, e-mail IR@octoplus.nl.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL