Kinepolis Belgiƫ: Hof van Beroep vraagt de Raad voor de Mededinging het Kinepolis-dossier opnieuw te evalueren

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/03/2008 19:36
Gereglementeerde mededeling
Kinepolis Group werd vandaag in kennis gesteld van het arrest van het Hof van Beroep met betrekking tot de beslissing van de Raad voor de Mededinging (april 2007).
De Raad voor de Mededinging besliste in april 2007 om de in 1997 aan Kinepolis opgelegde voorwaarden op te heffen. Na aanvechting van deze beslissing door UGC, Utopolis en FCB, oordeelt het Hof van Beroep nu dat de Raad voor de Mededinging het dossier in herbeschouwing dient te nemen.

Op 16 april 2007 hief de Belgische mededingingsautoriteit, de Raad voor de Mededinging, na maandenlang onderzoek de voorwaarden op die in 1997 aan Kinepolis in Belgiƫ waren opgelegd bij de fusie tussen de groep Bert en de groep Claeys.
Door de gewijzigde omstandigheden op de Belgische markt dienden de voorwaarden niet langer verlengd te worden.

Genoemde voorwaarden stelden onder meer dat elke significante expansie of overname 10 jaar lang onderworpen moest worden aan de voorafgaande toestemming van de Raad voor de Mededinging. Beperkte uitbreiding of vervanging van bestaande complexen door nieuwe complexen waren niet onderworpen aan de instemming van de Raad.

Tegen de beslissing van de Raad voor de Mededinging in april gingen evenwel de internationale bioscoopgroepen UGC en Utopolis ondersteund door de Belgische bioscoopfederatie FCB in beroep. In afwachting van de uitspraak ten gronde dienden deze partijen ook een schorsingsverzoek in, op 23/08/07 ingewilligd door het Hof.

Het Hof van Beroep oordeelt nu dat de opheffing van de voorwaarden opnieuw dient onderzocht te worden door de Raad voor de Mededinging.

Kinepolis vertrouwt erop dat de recentste uitspraak van de Raad voor de Mededinging bij nieuwe beslissing mag bevestigd worden. Dit rekening houdend met de gewijzigde marktomstandigheden, de vrije keuze van de Belgische filmliefhebber, en de economische ontplooiing van het Belgische bioscoopwezen.

In afwachting van het nieuwe oordeel van de Raad houdt Kinepolis Group bij de uitwerking van haar groeistrategie rekening met de opgelegde beperkingen, net zoals ze dit de afgelopen 10 jaar heeft gedaan.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL