Agfa Graphics demonstreert veelzijdige :Dotrix industriële inkjetpers op drupa

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/03/2008 14:38
Dotrix Modular, de eerste digitale drukpers voor flexibele verpakkingen die verder gaat dan sampling bij echte productieruns.
Mortsel, België - 18 maart 2008 - Agfa Graphics heeft heden aangekondigd dat de :Dotrix Modular industriële inkjetdrukpers zal worden gedemonstreerd op de drupa die van 29 mei tot 11 juni wordt gehouden in Düsseldorf, Duitsland. De :Dotrix Modular zal worden getoond in een opstelling voor flexibele verpakkingen en een opstelling voor vouwdozen.

Agfa heeft de :Dotrix Modular drukpers verbeterd zodat hij beter voldoet aan de behoeften van de markt voor flexibele verpakkingen. De :Dotrix Modular is nu de eerste digitale drukpers die de mediamix aan kan met de adhesie die deze markt vereist en een cost-of-ownership waarmee runlengtes van meer dan 15.000 running meters kunnen worden gedraaid. De mogelijkheid van de :Dotrix Modular om dunne lagen te bedrukken zorgt voor het uiterlijk en het gevoel dat de flexibele verpakkingsmarkt eist.

Op dit moment draait de :Dotrix, die kan worden geupgrade, met UV-inkten op een brede verscheidenheid aan media op 24 m/min. In de volgende fase zullen de snelheden worden verhoogd naar 30 m/min en daarna zelfs naar nog hogere snelheden, afhankelijk van de specifieke toepassingen.

De :Dotrix Modular behoort tot de productiefste, industriële full-color UV-inkjetpersen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Deze persen zijn economischer dan analoge flexopersen voor runlengtes van meer dan 15.000 meter. Deze veelzijdige machines kunnen op vele soorten oppervlakken drukken, waaronder de meest algemene verpakkingsmaterialen zoals papier, multiwall, PE, PP, BOPP en PET, alsmede vouwdozen en labelmaterialen zoals warmte-, drukgevoelige, en in-mould labels. Deze mediamix maakt van de :Dotrix pers een unieke oplossing voor het flexibele verpakkingsmarktsegment.

Recente installaties van de :Dotrix Modular hebben voor uitstekende resultaten gezorgd bij het drukken op flexibele folies of standaardoppervlakken. Het gedrukte resultaat laat een uitstekende, fotorealistische beeldkwaliteit zien met zeer goede adhesie en flexibiliteit. Ze kunnen gebruikt worden voor speciale zaken zoals plastic zakken, multi-layer verpakking, aluminium containerdeksels, blisterpacks etc.

De bedrukte folie ziet er net zo uit en voelt net zo aan als traditioneel flexografisch drukwerk, met een betere beeldkwaliteit en een unieke papierrolbreedte van 63 cm. Bovendien kunnen operators snel switchen tussen jobs, waardoor hij ideaal is voor kleine en middelgrote runs die zuinig en snel moeten worden gedraaid.

Omdat hij gebouwd is rond een industrie-standaard flexomediatransport, staat de :Dotrix garant voor hoge betrouwbaarheid. Hij biedt ook de mogelijkheid analoge, flexostations in-line te integreren in de digitale stations, alsmede in praktisch alle bestaande finishingopties uit de flexowereld. Deze in-line flexo-optie biedt de mogelijkheid primer te gebruiken wanneer dat nodig is en speciale in-house kleuren te drukken of speciale inkten zoals goud, metallic en fluorescerend, alsmede wit en vernis met een hoge dichtheid.

"Onze industriële inkjetpersen helpen drukkers in de verpakkingsmarkt hun veelzijdigheid te verhogen en het werk te doen dat ze moeten doen om hun klanten sneller dan ooit tevreden te stellen. drupa stelt ons in staat onze expertise in deze technologie te promoten met professionals uit tientallen landen over de hele wereld," aldus Willy Van Dromme, Sales & Marketing Manager, Inkjet, Agfa Graphics. De:Dotrix toont bezoekers hoe onze industrie-leidende research en ontwikkeling voortdurend bezig is digitaal drukken naar nieuwe niveaus van kwaliteit, efficiëntie, productie en betrouwbaarheid te brengen."

Agfa's industriële inkjetlijn omvat zowel de :Anapurna en de :Dotrix families, als de :M-Press. De :Dotrix-serie, die ook te zien is op de drupa, bestaat uit single-pass, high-speed digitale drukpersen voor promotioneel, label- en verpakkingsdrukwerk. De :M-Press is een revolutionaire, high-speed flatbed inkjetdrukpers die gebruik maakt van Agfa's expertise in digitale imaging- en inkjettechnologie en Thieme's expertise in media handling en screen printing. De :M-Press is geheel geautomatiseerd, zorgt voor uiterste nauwkeurige reproductie van full en spot kleurenbeelden, en gebruikt zowel harde als flexibele drukvlakken.

Over Agfa.
De Agfa-Gevaert Groep is één van 's werelds toonaangevende bedrijven in de imaging- en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de drukindustrie (Agfa Graphics), de zorgsector (Agfa HealthCare) en specifieke industriële toepassingen (Agfa Materials).
Agfa's hoofdkantoor is gevestigd in Mortsel, België. De onderneming is aanwezig in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen over de hele wereld. De Agfa-Gevaert Groep had in 2007 een omzet van 3.283 miljoen Euro.

Over Agfa Graphics.
Agfa Graphics biedt geïntegreerde, prepress-oplossingen aan de drukwereld. Deze oplossingen omvatten consumptieartikelen, hardware, software en diensten voor productieworkflow, project- en kleurenbeheer. Computer-to-film, computer-to-plate en digitale proofingsystemen hebben ervoor gezorgd dat Agfa Graphics wereldwijd toonaangevend is op het gebied van commercieel- en verpakkingsdrukwerk en in de krantenwereld.

Agfa Graphics is druk bezig met het uitbreiden van zijn aanbiedingen in de groeiende digitale-inkjetmarkt. Zijn ervaring in zowel de imaging- als emulsietechnologie heeft voor de expertise gezorgd die nodig is om een assortiment van op UV en op oplosmiddelen gebaseerde inkten van een hoge kwaliteit aan te kunnen bieden. Gezamenlijke ontwikkelings- en productiepartnerships met toonaangevende bedrijven in de branche zorgen voor uitbreiding van het technologische bereik, en zorgen ervoor dat de onderneming uitgebreide digitale oplossingen kan produceren voor het drukken van posters, banners, wegbebakening, displays, labels en verpakkingsmaterialen.
Uitgebreide informatie over de producten en de onderneming vindt u op Agfa's homepage op Internet op: www.agfa.com.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL