Delhaize, Nettowinst stijgt met 16,5% tot EUR 410 miljoen in 2007

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 06/03/2008 08:49
Financiële kerncijfers 2007
Aanhoudende verkoopdynamiek: +4,9% aan ongewijzigde wisselkoersen
Hoogste vergelijkbare omzetgroei in de V.S. in meer dan 10 jaar (+3,8%)
Uitstekende resultaten bij Alfa-Beta in Griekenland met een stijging van de opbrengsten met 13,9%
Bedrijfswinst stijgt met 7,8% (vóór een waardevermindering van USD 18,6 miljoen) aan ongewijzigde wisselkoersen
Deel van de Groep in de nettowinst: +23,5% aan ongewijzigde wisselkoersen (+16,5% aan actuele wisselkoersen)

Financiële kerncijfers vierde kwartaal 2007
Groei van de opbrengsten: +5,0% aan ongewijzigde wisselkoersen
Aanhoudende sterke vergelijkbare omzetgroei in de V.S. (+3,7%)
Uitstekende bedrijfsmarge van 5,5% en groei van de bedrijfswinst met 7,2% aan ongewijzigde wisselkoersen (vóór waardevermindering)
Deel van de Groep in de nettowinst: +7,5% aan ongewijzigde wisselkoersen

Andere kerncijfers
Voorstel om nettodividend te verhogen met 9.1% tot EUR 1,08 per aandeel
Vooruitzichten 2008: sterke groei verwacht met een Amerikaanse vergelijkbare omzetgroei tussen 2,5% en 3,5%, stijging van de opbrengsten van Delhaize Groep met 4% tot 5,5%, stijging van de bedrijfswinst met 6 tot 8% en de verwachte groei van de nettowinst uit voortgezette activiteiten met 25 tot 30% (aan ongewijzigde wisselkoersen)

Reactie van de Afgevaardigd Bestuurder
"2007 was een uitstekend jaar voor Delhaize Groep," zegt Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep. "Wij hebben de sterkste verkoopdynamiek sinds jaren gerealiseerd in onze Amerikaanse en Griekse ondernemingen. Bovendien hielden we onze bedrijfsmarges, die al bij de beste in de sector behoorden, op een hoog peil door een betere omzetsamenstelling en een gedisciplineerd kostenbeheer. Ondanks het toenemend onzeker economisch klimaat bleven de sterke resultaten aanhouden in het vierde kwartaal in de V.S. en in Griekenland, terwijl onze Belgische activiteiten herstelden van een derde kwartaal vol uitdagingen."

"Zoals blijkt uit onze vooruitzichten voor 2008, zal dit jaar opnieuw een dynamisch jaar worden", aldus de heer Beckers. "Wij houden eraan nieuwe initiatieven te implementeren in onze bestaande winkels om de differentiatie ten opzichte van onze concurrentie te verhogen. Wij plannen een belangrijke versnelling in ons winkelopeningsprogramma door de uitbreiding van ons winkelnetwerk met 150 winkels. Wij zijn ons bewust van de steeds moeilijkere vooruitzichten met betrekking tot consumptie en inflatie, maar in een dergelijke omgeving zijn wij dankzij onze positionering, onze lage kostenstructuur en sterke financiële positie goed gewapend om iedere kans te grijpen met betrekking tot het verhogen van het marktaandeel."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL