Leasinvest Real Estate breidt vastgoedportefeuille in exploitatie (op basis van reële waarde) uit met 27,1 miljoen euro tot 468,2 miljoen euro.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/03/2008 17:47
Leasinvest Real Estate verwerft 4 sites, waarvan 3 opslagruimten en 1 winkelpand, gelegen in de provincie Antwerpen. De overnames kaderen in de plannen van Leasinvest om haar portefeuille verder te diversifiëren.
Leasinvest Real Estate verwerft rechtstreeks en onrechtstreeks 100% van de vennootschappen Zebra Trading en Alm Distri. Deze acquisitie wordt volledig met bankschulden gefinancierd.

Met de overname van Zebra Trading verwerft Leasinvest Real Estate 3 sites:

- Een opslag- en distributiesite in Wommelgem van bijna 28.000 m² (inclusief 4.200 m² kantoren) verhuurd aan 8 verschillende huurders voor gemiddeld 4,5 jaar vast. De voornaamste huurders zijn o.a. Vanden Borre, drukkerij Van Inn, Telmar en de SMC Groep.

- Een opslagmagazijn van 8.000 m² gelegen op een belangrijke logistieke locatie in de transportzone Meer, verhuurd aan Helios (toeleverancier van horecatoebehoren) voor nog 8,6 jaar vast.

- Een winkelpand van de speelgoedketen Fun in Merksem (Bredabaan) met een oppervlakte van 4.800 m². Voor dit pand werd er door de vorige eigenaar een overeenkomst afgesloten waardoor Leasinvest Real Estate dit onroerend goed na een partiële splitsing van Zebra Trading tegen een inbrengwaarde van 3,5 miljoen euro dient in te brengen in vastgoedbevak Retail Estates in ruil voor nieuwe aandelen. Deze partiële splitsing zal voor eind augustus 2008 ten laatste worden afgerond.

Met de participatie in Alm Distri verwerft Leasinvest een opslagmagazijn van 5.000 m² in de transportzone Meer, gelegen net naast het opslaggebouw van Zebra Trading, dat verhuurd is aan Dobla (distributie van chocoladeaccessoires) voor 2,2 jaar vast.

De reële waarde van de 4 sites samen bedraagt 27,1 miljoen euro. De totale huurinkomsten bedragen 1,9 miljoen euro, het gemiddeld huurrendement is 6,9% en de gemiddelde resterende looptijd van de huurcontracten tot de eerstvolgende break bedraagt 4,6 jaar.

Jean Louis Appelmans, CEO Leasinvest: " Het gebouw in Wommelgem trok ons aan omwille van zijn uitstekende ligging en zichtbaarheid langs de autostrade E34, bij het binnenrijden van Antwerpen. De bedrijvenzone Kapelleveld in Wommelgem is één van de dichtstbijzijnde KMO-zones tegen het centrum van Antwerpen. Door de goede ontsluiting en de verdere plannen van de gemeente Wommelgem om deze zone te ontwikkelen is dit een goede investering, ook op termijn.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Leasinvest Real Estate
Jean-Louis Appelmans
CEO
T: +32 3 238 98 77
E: jeanlouis.appelmans@leasinvest.be




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL