Veranderingen binnen het Executive Committee van UCB

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 03/03/2008 07:20
Jean-Pierre Pradier Executive Vice President, Corporate Human Resources gaat met pensioen, Fabrice Enderlin volgt hem op.
Iris Löw-Friedrich, Executive Vice President, Development is het nieuwe lid van het Executive Committee.
Brussel, België - 3 maart 2008 te 7:00 am CET - UCB kondigde vandaag de benoeming aan van Iris Löw-Friedrich, Executive Vice President, Development and Chief Medical Officer, en van Fabrice Enderlin, Executive Vice President, Corporate Human Resources, als nieuwe leden van het Executive Committee van UCB met ingang van 1 maart 2008. Fabrice Enderlin neemt de functie over van Jean-Pierre Pradier, die op 30 april 2008 met pensioen gaat.

Roch Doliveux, Chief Executive Officer bij UCB verklaarde: "Wij zijn erg blij deze twee benoemingen in ons Executive Committee te mogen aankondigen. UCB krijgt er twee deskundigen op hun respectieve terreinen bij, met een curriculum van verwezenlijkingen en uitgebreide ervaring in de farma-industrie. Ik vertrouw erop dat Iris en Fabrice een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de uitbouw van UCB tot de biofarma-leider van de volgende generatie." Hij verklaarde verder: "Ik zou ook een bijzondere hulde willen brengen aan Jean-Pierre Pradier, die we na zijn vertrek zeker zullen missen. De bijdrage van Jean-Pierre aan de transformatie van UCB is essentieel geweest. Ik wil hem bedanken voor zijn opmerkelijk leiderschap bij het uitbouwen van een indrukwekkende HR-organisatie en bij het leggen van de fundamenten voor het nieuwe UCB. Wij wensen hem gezondheid, geluk en succes toe tijdens zijn welverdiende pensioen."

Jean-Pierre Pradier kwam in 1997 bij UCB, op het moment dat UCB bezig was zich over de hele wereld uit te breiden en behoefte had aan een geglobaliseerde HR-afdeling. In januari 2005 werd hij benoemd tot lid van het Executive Committee.

Fabrice Enderlin kwam bij UCB in januari 2008. Fabrice begon nog tijdens zijn studies Politieke Wetenschappen aan zijn loopbaan bij McDonald's en werkte in de staalindustrie voor Arcelor terwijl hij zijn Master Degree in Human Resources behaalde. Daarna kwam hij in de farma-industrie terecht, eerst bij Ciba, daarna bij Novartis als Vice President HR Pharma France. Hij stapte over naar GSK op het ogenblik van de fusie, aanvankelijk als Vice President HR France. Van 2003 tot eind 2007 vervulde Fabrice de functie van Vice President HR bij GSK Biologicals, de vaccinafdeling van GSK, gevestigd in België.


Prof. Dr. Iris Löw-Friedrich vervulde sinds 1 september 2007 de functie van UCB Senior Vice President, Development. In augustus 2001 werd Iris lid van de SCHWARZ PHARMA AG Executive Board en was ze verantwoordelijk voor Research & Development. Sinds 2000 is zij klinisch hoogleraar in de interne geneeskunde aan de University of Frankfurt am Main/Duitsland. Iris heeft aanzienlijke ervaring en deskundigheid in de wereldwijde ontwikkeling van geneesmiddelen in de farmaceutische industrie.

Zij vervulde senior posities bij Hoechst AG, waar ze verantwoordelijk was voor klinische ontwikkelingsprogramma's in de reumatologie, de immunologie en botziekten, en bij BASF Pharma waar ze verantwoordelijk was voor alle farmaprojecten.

Vanaf maart 2008 heeft het Executive Committee van UCB, voorgezeten door Roch Doliveux, Chief Executive Officer, de volgende leden, die allen Executive Vice President zijn: Fabrice Enderlin, Melanie Lee, Iris Löw-Friedrich, Jean-Pierre Pradier (tot 30 april 2008), Bill Robinson, Detlef Thielgen en Bob Trainor.

Over UCB
UCB (www.ucb-group.com) is een toonaangevend, wereldwijd aanwezig biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op het onderzoek, de ontwikkeling en de commercialisering van vernieuwende farmaceutica en biotechnologische producten voor aandoeningen van het centrale zenuwstelsel (inclusief epilepsie), immuunziekten en inflammatoire aandoeningen (inclusief allergische/respiratoire aandoeningen) en oncologie. UCB wil een toonaangevende positie bekleden in de categorieën van ernstige ziekten. UCB heeft ongeveer 12,000 mensen in dienst in meer dan 40 landen. In 2007 realiseerde het bedrijf een zakencijfer van 3,6 miljard euro. UCB staat genoteerd op Euronext Brussels. Schwarz Pharma AG Monheim, Duitsland) maakt deel uit van de UCB groep.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL