Delhaize Group dochter Alfa-Beta neemt Griekse distributeur Plus Hellas over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/01/2008 19:14
BRUSSEL, België, 4 januari 2008 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB - NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat zij een overeenkomst gesloten heeft om via haar dochteronderneming Alfa-Beta Vassilopoulos de Griekse distributeur Plus Hellas over te nemen. Deze zeer complementaire overname van 33 winkels en een nieuw distributiecentrum zal de positie van Alfa-Beta in Griekenland versterken, voornamelijk in het noorden van het land, waar zijn aanwezigheid eerder beperkt was.

Kostas Macheras, Afgevaardigd Bestuurder van Alfa-Beta, zei: "Vanuit een geografisch standpunt en op het vlak van onroerend goed is Plus Hellas een perfecte opvulovername voor Alfa-Beta. De recent geopende Plus-winkels zullen voor een belangrijke versterking in Noord Griekenland zorgen. Bovendien zal de nieuwe stapelplaats in de buurt van Thessaloniki de noodzakelijke capaciteit creëren voor onze snel groeiende activiteiten in het noorden."

Plus Hellas behoort tot de Plus-keten, een filiaal van de Duitse Tengelmann Group. Plus betrad de Griekse markt in 2005 en startte haar handelsactiviteiten in 2006. De overname bestaat uit 33 nieuwe winkels (gemiddelde verkoopoppervlakte van 795 m2) en een modern distributiecentrum (36.000 m2), en het onroerend goed in eigendom bestaat uit 14 winkels en het distributiecentrum. Plus Hellas heeft eveneens verschillende winkels in voorbereiding die nog geopend moeten worden. De overnameprijs bedraagt EUR 69,5 miljoen, onderworpen aan contractuele aanpassingen. De Plus-winkels zullen geconverteerd worden naar Alfa-Beta-uithangborden.

Renaud Cogels, Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep Southeastern Europe, zei: "De overname van Plus Hellas past perfect in de strategie van Delhaize Groep om haar aanwezigheid in bestaande of aangrenzende markten te versterken via opvulovernames met sterke synergieën. Alfa-Beta heeft de laatste jaren sterk gepresteerd binnen onze Groep, en deze overname zal onze Griekse activiteiten een extra duw in de rug geven."

De overname van Plus Hellas is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder de goedkeuring door de Griekse mededingingsautoriteiten. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van het jaar 2008 worden afgerond.

Alfa-Beta is de tweede grootste voedingsdistributeur in Griekenland. Eind september 2007 bestond het verkoopnetwerk van Alfa-Beta uit 154 winkels onder de uithangborden Alfa-Beta, AB City Market, ENA cash & carry, AB Foodmarket en AB Shop n' Go. In 2006 boekte Alfa-Beta EUR 1,0 miljard aan opbrengsten en stelde het 7.209 mensen tewerk.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL