Devgen finaliseert de aankoop van een aantal zaadactiviteiten van Monsanto in

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/11/2007 06:54
Gent, België, 31 Oktober, 2007 - Devgen kondigt vandaag de definitieve acquisitie aan van een aantal zaadactiviteiten van Monsanto in India. Devgen kondigt ook aan dat Monsanto heeft ingetekend op 1.045.400 Devgen aandelen tegen de prijs van € 17,22 per aandeel.

Devgen heeft de aankoop gefinaliseerd van Monsanto's hybride rijst, zonnebloem, sorghum en parelgierst business en bepaalde andere assets in Indië, zoals aangekondigd op 14 September, 2007. De aankoop van de business assets in Pakistan en de Filippijnen zal gefinaliseerd worden op het ogenblik dat lokale filialen zijn opgericht.

In een afzonderlijke transactie heeft Monsanto Company ingetekend op Devgen aandelen voor een totaal bedrag van 18 miljoen € (25 miljoen US$), wat 5.9% vertegenwoordigt van het totaal uitstaand kapitaal van Devgen. De nieuwe aandelen werden uitgegeven en betaald op 31 oktober, 2007. Devgen zal de toelating tot notering aanvragen voor de nieuwe aandelen op Eurolist by Euronext Brussels.

Over Devgen
Devgen is a top 10 publiek agrobiotech bedrijf met agro business units gefocust op de ontwikkeling en commercialisering van:
een nieuwe generatie biotechnologische producten om een breed gamma landbouwgewassen te beschermen tegen pestorganismen;
biotech traits en germplasm[1] als antwoord op de stijgende vraag naar hogere opbrengsten en kwaliteitsvolle rijsthybriden en bepaalde granen in Indië en Zuid-Oost Azië;
agrochemische producten met een verhoogd veiligheids- en milieuprofiel voor de bescherming van landbouwgewassen tegen schade veroorzaakt door plantparasitaire nematoden;
Devgen's biofarmaceutische divisie ontwikkelt een nieuwe klasse preklinische kandidaat-geneesmiddelen, gebaseerd op innoverende therapeutische concepten, voor de behandeling van een reeks inflammatoire en metabolische aandoeningen (diabetes, obesitas) en aritmie.

Devgen heeft samenwerkingsverbanden met leidende bedrijven in de biotechnologische en agrochemische industrie. Devgen werd opgericht in 1997, heeft vestigingen in Gent, Singapore en Hyderabad (India) en telt ongeveer 160 medewerkers, inclusief Devgen Seeds and Crop Technology India. Devgen is sinds juni 2005 publiek op Euronext Brussels (ticker: DEVG). Voor meer informatie: www.devgen.com.


[1] Het genetisch materiaal van een plant dat wordt gebruikt voor het veredelen van nieuwe variëteiten.

Voor meer informatie contacteer:

Thierry.Bogaert, CEO Hilde Windels, CFO
Tel. +32 9 324.24.24 Tel. +32 9 324.24.24
Thierry.Bogaert@devgen.com Hilde.Windels@devgen.com




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL